Quantcast

Po sensacijos smiginio varžybose: tikėjau, kad pataikysiu

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Kaune vykstančiose komandinėse „Lietuvos DARTS sporto federacijos taurės 2020“ varžybose šilališkis Edgaras Grikšas, atstovaujantis klubą „Smiginis LT“, laimėjo asmeninę rungtį, kurioje varžėsi 79 vyrai.

Iki šiol jis yra dalyvavęs vos keturiose Lietuvos smiginio reitingo varžybose. Treniruotis klube šilališkis pradėjo vos šiemet. Anksčiau jis mėtė su draugais namuose.

E. Grikšas sakė varžybose nieko nesitikėjęs, tiesiog žaidęs.

Tris paskutines kovas iki finalo jis laimėjo žaisdamas iki lemiamo lego. Visų septynių legų prireikė ir šešioliktuke, ir aštuntuke ir pusfinalyje.

Pusfinalyje jis susitiko su tituluotu mažeikiškiu Arūnu Čipliu. Persvėręs rezultatą 3:2 E.Grikšas pajuto A.Čiplio jėgų antplūdį, kai šis galingai ėmė rinkti taškus ir superužtikrintai išlygino rezultatą. Mažeikiškis solidžiai pirmavo ir lemiame lege, tačiau niekaip nepataikė reikiamo dvigubo sektoriaus, kas būtų atnešę vietą finale.

E.Grikšas, taškais pasivijęs varžovą, turėjo tris metimus išplėšti pergalei ir savo progos nepraleido.

E.Grikšas, taškais pasivijęs varžovą, turėjo tris metimus išplėšti pergalei ir savo progos nepraleido. Ką jautė, apie ką galvojo prieš išmesdamas paskutinę strėlę? „Tikėjau, kad pataikysiu“, – nedaugžodžiavo žaidėjas.

Pirmą kartą Lietuvos smiginio reitingo varžybų finale, kuris vyko sekmadienio popietę, žaidė ir vilnietis Edgaras Pigulevičius. Jis pusfinalyje taip taip įtemptoje kovoje rezultatu 4:3 nugalėjo kretingiškį Sigitą Kvajauską.

Puikiai sekėsi ir klubo „Smiginis LT“ atstovėms. Šiemet smiginio varžybose debiutavusi klaipėdietė Gerda Maldeikytė iškovojo trečią vietą, ketvirtfinalyje įveikusi klubietę iš Kauno Sandrą Rimkevičiūtę.

Moterų finalą laimėjo kaunietė Milda Zdanauskaitė, įveikusi elektrėniškę Astą Juknienę.

Klaipėdietis Gražvydas Žakys iškovojo penktąją vietą. Į atkrintamąsias tarp geriausių 32 žaidėjų asmeninėje rungtyje taip pat pateko „Smiginis LT“ atstovai Gintaras Katkus, Martynas Daukantas, Algis Jekaitis, Tomas Šakys. E.Grikšo bendraklubis šilališkis Mindaugas Lidžius prasibrovė į šešioliktuką. 

Šį turnyrą sudaro trys rungtys. Be asmeninės dar išsiaiškinamos geriausios komandos (jas sudaro po keturis vyrus ir dvi moteris) bei geriausi dvejetų žaidėjai. Visose šiose trijose rungtyse pelnyti taškai keliauja į atskirą komandinę sąskaitą.

Porinės rungties finale susitiko klubo "Smiginis LT" Kauno bei Vilniaus legiono vyrų bei moterų poros: Sandra RImkevičiūtė ir Jurgita Šakienė su Kornelija Lušaite ir Egle Galdikaite bei Mindaugas Barauskas ir Mantas Petkevičius bei Jonas Jonaitis ir Andrius Pikiotas. Abu finalus laimėjo vilniečiai.

"Smiginis LT" Klaipėdos atstovės Gerda Maldeikytė bei Audra Petkelienė komandinėje rungtyje iškovojo trečiąją vietą. 


Šiame straipsnyje: smiginisdartsEdgaras Grikšas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių