Quantcast

Po sėkmingo pasirodymo Palangoje „Porsche Baltic“ komanda vyksta į Estiją

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį Estijoje, Parnu „Auto24ring“ trasoje, prie „BEC 6H Summer Race“ ištvermės lenktynių starto linijos stos „Porsche Baltic“ komanda. Vilniaus „Porsche“ centro suburta komanda geriausių rezultatų sieks „Porsche Cayman GT4 Clubsport“ automobiliu. Į Estiją komanda vyksta nusiteikusi pozityviai, bet neslepia, kad po praėjusių metų sezono, šiemet kartelė iškelta aukštai.

Nekantrauja išvažiuoti į trasą

Dėl pasaulį sukausčiusio koronaviruso, šių metų lenktynių sezonas kiek kitoks nei planuota. Į Estiją vykstantiems „Porsche Baltic“ komandos lenktynininkams Andriui Šlimui, Martynui Žilinskui ir Ramūnui Leonardui Šeduikiui tai bus pirmasis rimtas startas šiemet.

„Nuotaikos puikios, tai bus pirmos rimtos lenktynės nuo praėjusių metų, todėl tikrai nekantriai laukiame kada galėsime stoti prie starto linijos“, – prieš lenktynes Estijoje pasakoja R. L. Šeduikis.

Nors pertrauka tarp praėjusių ir šių metų sezonų buvo kiek ilgesnė nei planuota, tačiau M. Žilinskas mano, kad dėl to problemų nebus, nes tiek kolegos komandoje, tiek ir jų vairuojamas „Porsche Cayman GT4“ yra puikiai pažįstami.

„Su šiuo automobiliu teko važiuoti keliose praėjusių metų šešių valandų lenktynėse ir pernai metų 1006 kilometrų lenktynėse Palangoje. Tai bus privalumas, nes ir automobilis ir techniniai niuansai yra žinomi, o pats „Cayman GT4“ taip pat patinka. Padės ir tai, kad su abiem kolegomis esu pažįstamas tiek asmeniškai, tiek ir trasoje, nes keliose lenktynėse kartu jau esame sudalyvavę ir vadinamas tarpusavio „vaibas“ tikrai geras“, – sako Martynas.

Džiugina automobilio patikimumas

„BEC 6H Summer Race“ – antrosios rimtos šių metų lenktynės, kuriose dalyvauja „Porsche Baltic“ komanda. Kitokia sudėtimi ji pasirodė 1006 kilometrų lenktynėse Palangoje. Čia automobilis demonstravo patikimumą ir stabilų tempą, todėl lenktynininkai tiki, kad problemų nekils ir Estijoje.

„Mes tikime savimi ir tikrai pasitikime „Porsche“ technika. Net neabejojame, kad lenktynes automobilis atlaikys“, – užtikrintai teigia Martynas.

Jam pritaria ir kolega Ramūnas, kuris pastebi, kad savo ištvermę ir patikimumą komandos automobilis pademonstravo ne tik šiemet Palangoje, bet ir praėjusių metų sezono metu.

„Praėjusiais metais jis puikiai tarnavo trasoje, net buvo keletas incidentų, tačiau nepaisant to automobilis viską atlaikė ir finišą pasiekė visose lenktynėse“, – įsitikinęs Ramūnas.

Tikisi lipti ant podiumo

Kalbant apie šių metų starto Estijoje tikslus, lenktynininkai akcentavo, kad svarbiausia važiuoti saugiai ir stabiliai, tačiau neslepia, kad norėtų pakartoti praėjusių metų sezono pasiekimus, kai prizines vietas pavyko iškovoti visose lenktynėse.

„Kiek kartų važiavome praėjusių metų sezone, visada buvome prizinėse pozicijose, todėl bandysime siekti panašaus rezultato. Nebuvo nė vienų lenktynių, kad neparsivežtume prizo, todėl kartelė yra iškelta tiek, kad prizą tikrai turėtume ir norėtume parsivežti ir iš Estijos“, – optimistiškai nusiteikęs Martynas.

Panašios pozicijos laikosi ir Ramūnas, kuris taip pat akcentuoja, kad praėjusių metų rezultatai įpareigoja neatsipalaiduoti ir šiemet.

„Žinoma, kartelės nuleisti žemiau nesinori, tačiau bus kaip bus. Svarbiausia ramiai, saugiai ir stabiliai pravažiuoti lenktynes, o jei bus galimybė pakovoti ir lipti ant apdovanojimų pakylos, tai būtinai stengsimės tai pasiekti“, – teigia Ramūnas.

Palangoje – gera įžanga

Šių metų „Porsche Baltic“ komandos sezonas, dėl pasaulį užklupusio koronaviruso, prasidėjo vėliau nei buvo planuota, todėl „Porsche Cayman GT4“ pirmą kartą prie starto linijos stojo Palangoje, 1006 kilometrų lenktynėse.

Jose komanda ir automobilis demonstravo stabilų greitį ir patikimumą, todėl galutinėje įskaitoje „Porsche Baltic“ užėmė septintą vietą iš 28 lenktynėse startavusių komandų, o savo klasėje kėlė nugalėtojų taurę. Komanda tikisi, kad puikus pasirodymas Palangoje taps gera įžanga likusiems sezono startams.

„Porsche Racing Experience“ – tai Vilniaus „Porsche“ centro jau ne vienerius metus vystomo projekto „Porsche Driving“ dalis, kurio tikslas – įprastą vairavimo patirtį perkelti į naują lygį. Prie Vilniaus „Porsche“ centro vystomo projekto gali prisijungti kiekvienas „Porsche“ entuziastas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Optimist

Optimist portretas
Juodas priekis neindomu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių