Quantcast

Po finišo Dubajuje B. Vanagas pasaulio taurėje pakilo į antrą vietą

  • Teksto dydis:

Pirmąją „Dubai International Baja“ dieną pamoka pavadinęs lenktynininkas Benediktas Vanagas vakarykščių klaidų nekartojo. Šeštadienį sportininkas pasirinko tinkamą padangų slėgį, palaikė greitą tempą ir kone perpus sumažino atsilikimą nuo lyderio, lyginant su vakar diena.

Lietuvos lenktynininkas antrame greičio ruože, kaip ir pirmame, finišavo penktas, todėl bendroje antrojo etapo įskaitoje taip pat užėmė penktą poziciją. Po abiejų „FIA World Cup for Cross Country Bajas“ etapų surinkti taškai „General Financing team Pitlane“ komandą bendroje pasaulio taurės įskaitoje kilstelėjo į istorinę Lietuvai - antrą vietą.

Tačiau kelias į sėkmingą šeštadienio finišą nebuvo lengvas. B. Vanagas pasakojo, jog su laikinuoju šturmanu Barteku Boba patyrė nemalonų incidentą - komandos bolidas „Toyota Gazoo Racing Hilux“ grubokai nusileido nuo kopos ir su priekinės dalies apsauga trenkėsi į žemę. Automobilis rimtų apgadinimų nepatyrė, tačiau B. Boba pajuto nugaros skausmą. Galop skausmas taip paūmėjo, jog šturmanas vos išsėdėjo savo sėdynėje. Ekipažas nusprendė mažinti greitį, kad šturmano nugara kiek įmanoma mažiau judėtų ir būtų galima suprasti, kiek rimtas yra sužalojimas. Po maždaug penkių lėtų kilometrų B. Bobai skausmas sumažėjo ir „General Financing team Pitlane“ ekipažas grįžo į sportinį tempą. B. Vanagas pasakojo, jog labiausiai finiše džiugino B. Bobos savijauta - išlipus iš sportinio „Toyota Hilux“ šturmanas patikino, jog skausmas dingo.

Kaip bebūtų, stabilumą antrajame etape išlaikė ne visi. Nors pirmasis „Dubai International Baja“ penketukas nepasikeitė, tačiau pasikeitė jo lyderis. Vakar ketvirtoje pozicijoje finišavęs rusas Vladimiras Vasiljevas šeštadienį pakilo į pirmą vietą, ketvirtąją palikdamas penktadienio lyderiui šeichui Khalidui Al Qassimiui. Toks V. Vasiljevo ir K. Al Qassimio apsikeitimas leido antram abi dienas finišavusiam lenkui Jakubui Przygonskiui bendroje antrojo etapo įskaitoje pasiimti pirmą vietą. Po jo bendroje „Dubai International Baja“ įskaitoje išsirikiavo K. Al Qassimis, Martinas Prokopas ir V. Vasiljevas.

Kitas „FIA World Cup for Cross Country Bajas“ pasaulio taurės etapas „Italian Baja“ vyks Italijoje birželio 20-23 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių