Quantcast

Pjongčange skambėjo Lietuvos himnas

Lietuvos olimpinė delegacija, jai talkinantys savanoriai ir žaidynes nušviečiantys žurnalistai, vienas olimpiados savanorių vadovų penkiakovininkas Justinas Kinderis atšvęsti valstybės atkūrimo dienos vasario 16-ąją susirinko į „Holiday Inn“ viešbutį Alpensia kurorto centre, netoli nuo olimpinio kaimelio, biatlono, slidinėjimo ir kalnų slidinėjimo trasų, kuriose jėgas bando ir mūsų šalies olimpiečiai.

„Jau ne vienerius metus vasario 16-ąją pasitinkame sportiniuose renginiuose. Šiandien ypatinga diena, nes tai šimtoji valstybės atkūrimo diena. Kai kurie iš mūsų dar atsimena tuos laikus, kai teko atstovauti valstybei, kuri mums nieko nereiškė. O aš kviečiu nepamiršti tos pradžios, kai lygiai prieš šimtą metų atsikūrė mūsų valstybė. Ir mes esame jos dalis. Linkiu jums to niekada nepamiršti“, – susirinkusiems kalbėjo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Netrukus visi darniai sugiedojo mūsų šalies himną. Tautišką giesmę lietuviškai traukė ir du korėjiečiai savanoriai, kartu su kolegomis iš Lietuvos padedantys mūsų olimpiečiams, kalnų slidininkų treneriai iš Italijos, slidinėjimo ir biatlono rinktinėse dirbantys Latvijos, Estijos specialistai, pirmoji kalnų slidininkės Ievos Januškevičiūtės trenerė Jennifer Virskus.

Šventinio vakaro metu D. Gudzinevičiūtė ir mūsų šalies misijos Pjongčango žaidynėse vadovas Einius Petkus įteikė visiems devyniems Korėjoje besivaržantiems Lietuvos atletams, jų treneriams, medikams olimpinės rinktinės narių ženklus.

Po vakarienės olimpiečiai ir kiti delegacijos nariai iškeliavo į olimpinį kaimelį – ilsėtis prieš naujas olimpines kovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
o aš jau galvojau,kad kokį medalį gavo,o čia tik anegdotas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių