Quantcast

Pirmas Lietuvos vandens motociklų sporto sezono akordas – srauniame Nemune

  • Teksto dydis:

Jau tapo tradicija Lietuvos vandens motociklų sporto sezoną pradėti būtent Kaune. Tradiciškai simbolinis startas – keleivinėje prieplaukoje Vilijampolėje. Sraunioje Nemuno atkarpoje tarp santakos su Nerimi ir Žiemos uosto antrus metus iš eilės surengtos varžybos "Kaunas Jet 2021" sutraukė per 60 dalyvių.

Neišvengė maudynių

Pradedantys lenktynininkai ir tituluoti vandens motociklų sporto meistrai išbandė jėgas slalomo ir enduro rungtyse.

Neįskaitinės varžybos tapo įžanginiu sezono akordu ir gera proga technikai bei savo galimybėms išbandyti. Papildomo adrenalino suteikė gerokai pakilęs Nemuno vandens lygis ir dėl to sustiprėjusi upės srovė. Ne vienam dalyviui startas baigėsi neplanuotomis maudynėmis.

Pagal pajėgumą ir patirtį į atskiras klases suskirstyti dalyviai pirmiausia startavo savo vandens motociklais.

"Runabout Sport" pergalę išplėšė Nerijus Juodis (30,02 sek.), vos kelių dešimtųjų sekundės dalių persvara aplenkęs pernykštį varžybų nugalėtoją ir Lietuvos slalomo vicečempioną Aidą Eidukaitį. Trečią vietą užėmė Audrius Piktys.

"Runabout mėgėjų" grupėje sėkmė lydėjo Petrą Šadianecą (34,08 sek.).

Startavo ir moterys

Vėliau lenktynininkai savo meistriškumą demonstravo pakaitomis sėsdami ant to paties vandens motociklo. Šiam išbandymui pasitelktas renginio rėmėjo – bendrovės "Moto Marine" – pasiūlytas modelis "Sea-Doo Spark".

"Spark Sport" grupėje užtikrintai laimėjo Aurimas Ridikas (37,5 sek.), o tarp "Spark mėgėjų" geriausią rezultatą pasiekė Vytautas Sakauskas (39,99 sek.). "Spark moterų" lenktynes antrus metus iš eilės laimėjo Ieva Bružaitė, daugiau kaip 3 sek. aplenkusi Viktoriją Jasiūnaitę.

Slalomo varžybas ant stovimo "Jet Ski" tipo motociklo papuošė jauniausias lenktynių dalyvis Grantas Gurkšnys.

"Pastaruoju metu dažnai girdime apie ambicingus planus ir realius darbus gaivinant laivybą mūsų mieste. Kaunas – upių miestas, kartą per metus šį pranašumą siekiame išnaudoti ir sporto tikslais. "Kaunas Jet" varžybos vis labiau populiarėja, nes tai – reta ir unikali galimybė išmėginti jėgas srauniame Nemune. Viena yra plaukti ramiose mariose ar šokinėti per bangas, bet visai kas kita – valdyti galingus motociklus tekančiame vandenyje. Esame dėkingi Kauno miestui, Vidaus vandens kelių direkcijai ir visiems ištikimiems renginio partneriams, draugams už palaikymą bei prisidėjus puoselėjant šią tradiciją", – kalbėjo varžybų organizatorius Mindaugas Mačiulaitis.

Laukia Birštonas

Po slalomo varžybų estafetę perėmė enduro disciplinos dalyviai. Jų laukė pusės valandos trukmės grupiniai plaukimai sukant ratus įspūdingo ilgio trasoje – nuo Kauno keleivinės prieplaukos iki Žiemos uosto ir atgal. Toli besidriekiančios plaukimo trasos pareikalavo daug ištvermės ir meistriškumo, technikos resursų.

Ne vienas enduro lenktynininkas neišvengė mechaninių motociklų gedimų. Tai turėjo įtakos lyderių rikiuotei.

Galingiausiųjų klasėje – "Runabout Pro GP1" – pergale džiaugėsi Audrius Piktys. "Runabout Novice" nepralenkiamas buvo Valdemaras Adamovičius. "Runabout GP3" po kelerių metų nuoseklaus darbo pirmoje vietoje pagaliau finišavo jaunimo atstovas Dovydas Bielikas.

"Runabout GP4" dalyviai varžėsi "Sea-Doo Spark" vandens motociklais. Užtikrintą pranašumą parodė ir pernykštę pergalę pakartojo Aurimas Ridikas, prieš tai laimėjęs ir savo klasės slalomo lenktynes.

"Kaunas tampa vandens motociklų sporto centru. Dėl suprantamų priežasčių sezoną pradedame vėliau nei įprastai, tačiau stengsimės, kad jis būtų įdomus tiek dalyviams, tiek ir žiūrovams. Vandens motociklų lenktynes galės pamatyti ne vien kauniečiai – planuojame jas surengti ir Visagine, galbūt Kupiškyje, o jau birželio 12–13 d. startuosime Birštone. Stengsimės, kad šį reginį matytų kuo platesnė Lietuvos auditorija", – teigė Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos prezidentas Tomas Gurkšnys.

Pozityvūs "Kaunas Jet 2021" įvertinimai leidžia neabejoti, kad tokia vandens motociklų šventė pasveikins miestą ir kitąmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių