Quantcast

Pirmajame kėlinyje pirtį norvegams užkūrę lietuviai galiausiai liko be pergalių

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė pralaimėjimu baigė pasirodymą 2022 metų Europos rankinio čempionate.

Trečiosiose grupės etapo rungtynėse Mindaugo Andriuškos auklėtiniai 29:35 (16:16) nusileido tituluotai Norvegijos rinktinei.

Prieš susitikimą lietuviai dar turėjo teorinių šansų žengti į kitą etapą, tačiau tam reikėjo pergalės net 8 įvarčių persvara.

Šiam scenarijui neišsipildžius, toliau kovas čempionate tęsia Rusijos ir Norvegijos rinktinės.

Susitikimo pradžia šįsyk Lietuvos rankininkams jau nebuvo prasta ir jie net keliskart minimaliai veržėsi į priekį. Sužaidus 10 minučių norvegai laimėjo atkarpą 3:0 ir susikūrė 2 įvarčių pranašumą (8:6), tačiau lietuviai atsakė sėkmingu žaidimu ir po Karolio Antanavičiaus metimo vėl buvo priekyje – 10:9. Nors Lietuvos rankininkams buvo pavykę padidinti persvarą iki 2 (13:11; 14:12 ir 15:13), tačiau kėlinį sėkmingiau baigė norvegai ir išlygino rezultatą – 16:16.

Po pertraukos komandos apsikeitė rezultatyviomis atakomis (20:20), bet tada varžovai surengė spurtą 4:0, po kurio lietuviai taip iki galo ir neatsigavo. Įpusėjus kėliniui Norvegijos rinktinė jau pirmavo 6 įvarčiais (28:22) ir šią persvarą išlaikė iki pat finalinio rungtynių švilpuko – 35:29.

Lietuvos rinktinė šiam susitikimui neregistravo traumuoto Povilo Babarsko, vartininko Viliaus Rašimo bei krašto žaidėjo Skirmanto Plėtos.

Lietuva: Aidenas Malašinskas 8, Gerdas Babarskas 5, Mindaugas Dumčius, Karolis Antanavičius po 3, Mindaugas Urbonas, Lukas Simėnas, Valdas Drabavičius po 2, Benas Petreikis, Gytis Šmantauskas, Deividas Virbauskas, Lukas Juškėnas po 1.

Norvegija: Sanderis Sagosenas ir Sebastianas Bartholdas po 7, Haraldas Reinkindas 6, Sanderis Overjordetas 5, Kevinas Gulliksenas 4, Magnusas Gullerudas ir Alexanderis Christoffersenas po 2, Kentas Tonnesenas ir Thomasas Solstadas po 1.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Aš iš karto sakiau, kad pogrupyje bus trys baronkos skylės. Lietuva nieko negali laimėti nei vienoj komandinėj šakoj. Net krepšinis nusmuko, tik dar neaišku iki kokio lygio. O moterų krrpšinis, tinklinis, vandensvydis, futbolas šiandien praktiškai mėgėjiško lygio. Nėra Lietuvoje šių šakų profesionalių sportininkų rengimo sistemos, kaip buvo tarybiniais laikais. Lietuva labai atsilikęs kraštas, tikra tundra.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių