Quantcast

Pirmąją pasaulio taurės dieną V. Andrulytė – aštunta

  • Teksto dydis:

Pirmąją Hempel pasaulio taurės „Allianz Regatta” dieną pūtė labai silpnas vėjas, kuris nuolat sukinėjosi. Dėl šių besikeičiančių sąlygų, vietoj planuotų dviejų plaukimų buvo įvykdytas tik vienas. Olimpietė Viktorija Andrulytė atplaukė aštunta.

Sportininkė visą distanciją plaukė pirmajame dešimtuke. Antrame rate buvo pakilusi netgi į penktą vietą, tačiau prie finišo linijos turėjo padaryti papildomą manevrą ir dėl to prarado tris vietas. Tai tik pirmasis plaukimas iš šioje regatoje planuojamų įvykdyti aštuonių. Dešimt aukščiausių vietų užėmusių sportininkių birželio 4 d. startuos plaukime dėl medalių, kuriame paaiškės antrojo pasaulio taurės etapo nugalėtoja. 

„Buriavimo sąlygos Markermeer mariose man labai primena Kuršių ar netgi Kauno marias. Tokia pati stati ir trumpa banga. Toks pat gūsingas ir besisukiojantis vėjas. Taip pat šalta. Netgi vandens spalva tokia pati. Jaučiuosi kaip namie, taigi gana nesunkiai „susidraugavau“ su ekvatorija. Tai turbūt ir yra mano didžiausias privalumas šioje regatoje“, – po pirmojo regatos plaukimo apie detales pasakojo olimpietė.

Nors per dieną buvo įvykdytas tik vienas plaukimas, sportininkės vandenyje praleido penkias valandas. Šiandien oro temperatūra siekė vos 14 laipsnių, o vandens – apie 10 laipsnių Celsijaus. 

Tačiau buriuojant Markermeer mariose, šaltas oras ir vanduo nėra pagrindinė grėsmė. Labiausiai sportininkus gąsdina povandeninės žolės. Pakliuvusios ant jachtos vairo ar šverto, jos pradeda stabdyti laivą. „Pagavus“ žolių puokštę ir laiku to nepastebėjus, varžybos gali baigtis gana greitai. Jachtos tampa lėtos ir sunkiai valdomos. Taip prarandamos sunkiai iškovotos pozicijos. Regatos organizatoriai stengiasi plaukimų distancijas dėlioti tose vietose, kur povandeninių žolių – mažiau, tačiau garantijų nėra.  

Rytoj ILCA 6 klasės buriuotojos startuoja 15 val. Lietuvos laiku. Planuojama įvykdyti tris plaukimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių