Quantcast

Pirmadienis Balkanų ralyje: pavojingi incidentai ir draugiška pagalba artimiausiam varžovui

  • Teksto dydis:

Po savaitgalį įvykusio penkiolikos kilometrų prologo, Rumunijoje pirmadienį sportininkams prasidėjo tikrasis ralis.

Pirmąją savaitės dieną dalyviai turėjo įveikti du greičio ruožus, kurių bendras ilgis sudarė daugiau nei 180 kilometrų, o viso dalyviai per dieną turėjo nuvažiuoti per 250 km. Nors abu „CFMOTO Thunder Racing Team“ sportininkai pasiekė bivaką, diena nebuvo lengva.

„Pirmas greičio ruožas buvo labai nesėkmingas. Visų pirma dėl navigacijos, dėl kai kurių techninių dalykų, kuriuos jau turėjome seniai išspręsti. Tam tikrais prietaisais jau reikėjo seniai atsikratyti, bet aš vis sakiau, kad jie geri. Prieš antrą greičio ruožą juos pakeitė ir viskas klojosi kur kas geriau.

Kitas dalykas tai pirmame greičio ruože patirta tikrai didelė avarija. Keturratis net du kartus vertėsi per priekį ir dėl to turime šiek tiek pažeistų detalių. Reikės pakeisti degalų baką, o metalas ir plastikai atsipoliruos. Mechanikai jau dirba, o mes ruošiamės rytojui“, – apie pirmadienio nuotykius pasakojo Antanas Kanopkinas.

Nesėkmingame pirmame dienos greičio ruože A. Kanopkinas liko priešpaskutinis, tačiau antrame greičio ruože atsigriebė ir užėmė ketvirtąją poziciją. Po visų nesėkmių pagal preliminarius rezultatus pirmadienį jis liko aštuntas tarp visų keturračių.

Gerokai ramesnė ir sėkmingesnė diena buvo kitam komandos nariui Adomui Gančieriui. Sportininkas sako, kad diena praėjo sklandžiai: „Šiandien buvau labiau susikaupęs, nerizikavau kur nematau ir nežinau. Sekėsi gerai, jokių navigacinių klaidų. Pirmame greičio ruože finišavau pirmas, už manęs – prancūzas. Antrą greičio ruožą taip pat startavome ir finišavome beveik kartu, o bendrame dienos rezultate jis man „įvažiavo“ vieną sekundę, tai galima sakyti, kad suvažiavome vienodai.“

A. Gančierius sakė, kad dienos greičio ruožai buvo vaizdingi ir geri, bet taip pat ir su daug navigacinių kliūčių: „Negalima lėkti pilnu tempu, nes tikrai yra rizika prisidirbti. Vertinu, kad ši diena buvo darbinė ir džiaugiuosi, kad finiše esu be traumų ir nesklandumų.“

Sportininkas taip pat pasakojo, kad su artimiausiu varžovu, prancūzu Gaetan Martinez, buvo sutarę, jog padės vienas kitam jei matys, kad kažkuris daro navigacines klaidas. „CFMOTO Thunder Racing Team“ komandos atstovas sakė, kad buvo momentų kai prancūzas signalizavo jam, kai šis nusuko ne ten, taip pat ir atvirkščiai.

Antradienį dalyvių laukia daugiau nei 250 sportinių kilometrų, o viso teks įveikti 275 km.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių