Quantcast

Pasiilgę kovos Lietuvos vyrų rankinio lygos žaidėjai prapliupo įvarčiais

Po daugiau nei mėnesio pertraukos atnaujintas Lietuvos vyrų rankinio lygos (LVRL) čempionatas. Pergales iškovojo favoritai, kai kurie – neeiliniais rezultatais.

Triuškino varžovus

Vilniaus "Šviesos" rankininkai autsaiderę "Uteną" nugalėjo 53:14, Klaipėdos "Dragūnas" privertė kapituliuoti Panevėžio "SC-RSSG-Grifą" 50:23, o Alytaus "Varsa-Stronglasas" buvo pranašesnis už Šiaulių "Dubysą" 43:27.

"Sveikiname čempionato dalyvius, kad grįžome į aikštes. Tačiau ši pertrauka mūsų komandai tikrai ne į naudą – tiek fiziškai, tiek techniškai. Apie rimtesnes varžybas kalbėti dar per anksti", – sakė "Dubysos" vyriausiasis treneris Aurimas Balčiūnas.

"Rungtynės visada geriau nei treniruotė, o toks rezultatas liudija, kad vyrai buvo pasiilgę tikros kovos", – svarstė "Šviesos" strategas Žygimantas Sinkevičius.

Pasigedo žiūrovų

Atkakliausiai susiklostė mačas Kaune, kur "Granitas-Karys" 37:35 palaužė "Vilniaus" ekipą.

"Gaila, kad varžybos – be žiūrovų, jiems tikrai būtų patikęs atkaklus, permainingas mūšis", – svarstė "Vilniui" atstovaujantis buvęs granitietis Mindaugas Urbonas.

"Manau, pirmas blynas po ilgos pertraukos – neblogas, nors mūsų gynyba turi būti geresnė, puolimas – efektyvesnis", – teigė "Granito-Kario" žaidėjas Karolis Grigas.

Artimiausios LVRL čempionato rungtynės planuojamos sausio 30-ąją: Klaipėdoje turėtų susitikti "Dragūnas" ir "Vilnius", Utenoje viešės "Varsa-Stronglasas", Šiauliuose numatytas "Dubysos" ir "Granito-Kario" mačas, o Vilniuje – "Šviesos" ir "SC-SSG-Grifo" dvikova.

Finalai – Garliavoje

Lietuvos rankinio federacija (LRF) patvirtino, kad lemiamos kovos dėl šalies taurės vyks vasario 5–7 d. Garliavos sporto centre.

Moterų varžybų pusfinalyje jėgas išmėgins Kauno "Acme-Žalgiris" ir Šiaulių "SC Dubysa"-ŠSG bei Kauno rajono "Cascada-Garliava SM" ir Vilniaus "Eglė". Pernai Garliavos ir Vilniaus rankininkės žaidė finale, tuomet pergalę šventė Kauno rajono komanda.

Kol kas žinoma viena vyrų turnyro pusfinalio pora: "Granitas-Karys" susikaus su "Vilniumi".

Savo varžovo laukia sostinės "Šviesa" – vilniečiai pusfinalyje rungtyniaus su "Dragūnu" arba "Varsa-Stronglasu" (klaipėdiečių ir alytiškių ketvirtfinalio mačas numatytas sausio 23–24 d.).


Rezultatai

Kauno "Granitas-Karys"–"Vilnius" 37:35 (18:14). T.Bučinskas 13 įvarčių, K.Grigas 8, P.Šarkauskas 5 / M.Urbonas 15 įvarčių, V.Drevinskas 11, M.Lapinskas 4.

Panevėžio "SC-RSSG-Grifas"–Klaipėdos "Dragūnas" 23:50 (9:27). D.Kairys 8 įvarčiai, P.Očikas 4, Ž.Maslauskas 3 / M.Lapiniauskas, O.Biknius ir G.Šmantauskas po 8 įvarčius.

Alytaus "Varsa-Stronglasas"–Šiaulių "Dubysa" 43:27 (22:10). S.Babarskas 7 įvarčiai, T.Petrušauskas ir Ž.Micevičius po 5 / R.Lesčinskas 13 įvarčių, T.Baliutavičius 6, D.Stripeika 3.

Vilniaus "Šviesa"–"Utena" 53:14 (24:10). A.Švilpa, Š.Ugianskis ir V.Drabavičius po 7 įvarčius / M.Zabulis 5 įvarčiai, J.Daujotis 3, K.Ubeika ir E.Nikitinas po 2.

Turnyro lentelė

1. "Šviesa"  7  1  0  15

2. "Varsa-Stronglasas"  7  1  1  15

3. "Dragūnas"  6  0  2  12

4. "Granitas-Karys"  5  0  4  10

5. "Vilnius"  4  0  4  8

6. "Grifas"  2  0  7  4

7. "Dubysa"  2  0  6  4

8. "Utena"  0  0  9  0

Lietuvos rankinio federacija (LRF) patvirtino, kad lemiamos kovos dėl šalies taurės vyks vasario 5–7 d. Garliavos sporto centre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių