Quantcast

Pasibaigė rinkimai į “Žvaigždžių dieną 2004”

KREPŠINIS

Pasibaigė rinkimai į “Žvaigždžių dieną 2004”

Lietuvos krepšinio lyga pirmadienį paskelbė galutinius rinkimų rezultatus, po kurių paaiškėjo LKL “Žvaigždžių dienos su Fastum Gel” dviejų komandų startiniai penketukai. Nė viename jų nėra Klaipėdos “Neptūno” krepšininkų.

Įdomu tai, kad visi dešimt krepšininkų – Kauno “Žalgirio” arba Vilniaus “Lietuvos ryto” žaidėjai. Tačiau kai kuriems krepšinio mėgėjams tai nesukelia jokio džiaugsmo.

“LKL krizę parodo tai, kad G.Gustas ir D.Šalenga patenka į startinį žvaigždžių penketuką”, - internete kalbėjo vienas sirgalius. Jis sulaukė ir didesnio pritarimo.

Tokie balsavimai – tarsi lenktynės, kuriose dalyvauja “Žalgirio” ir “Lietuvos ryto” sirgaliai. Nesvarbu, kad tavo komandos žaidėjas net nepatenka į pagrindinį ekipos penketuką, tu balsuoji už jį tam, kad jis priklauso tavai ekipai. Dėl to pamirštami kiti LKL klubų, kurie turi mažiau savų gerbėjų, lyderiai, tokie kaip Artūras Jomantas iš “Naftos”, Vilius Gabšys iš “Atleto” ir panašiai. Taigi Lietuvos krepšinio federacijai reiktų susimąstyti, ar verta rengti tokius balsavimus ateityje.

Lietuvių komandos penketuke – 4 žalgiriečiai. Tai – gynėjas Giedrius Gustas (3222 balsai), puolėjai Dainius Šalenga (2913) bei Paulius Jankūnas (3003) ir “centras” Arvydas Sabonis (4858). Šios rinktinės strategas – taip pat “Žalgirio” narys Antanas Sireika (4535). Vienintelis kitos ekipos narys – Ramūnas Šiškauskas iš Vilniaus “Lietuvos ryto” (4864). Jis ir buvo tas krepšininkas, kuris surinko daugiausiai balsų tarp Lietuvos žaidėjų.

Legionierių komandoje neginčijamu lyderiu išliko “centras” Tanoka Berdas (7026) iš “Žalgirio”. “Time Team” besivadinsianti ekipa taip pat startiniame penketuke turės šiuos krepšininkus: gynėjus Edą Kotą (6503) iš “Žalgirio”, Aroną Lukasą (5651) iš “Lietuvos ryto”, puolėjus žalgirietį Ainarą Bagatskį (5669) ir Dikį Simpkinsą (4802) iš sostinės klubo. Vyriausiasis šios ekipos treneris – Kėdainių “Nevėžio” strategas Rūtenis Paulauskas.

Vienintelis “Neptūno” krepšininkas, kurį buvo galima atrasti šiuose rinkimuose, – Vilis Mičelas, “Time Team” ekipos puolėjų kategorijoje likęs ketvirtas (1392). Tiek Janis Porzingis, tiek Aboubakaras Fofana tarp 10 geriausių lygos legionierių (LKL jų yra tik 13) nepateko.

LKL šventė bus surengta šių metų vasario 28 dieną Kauno sporto halėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių