Quantcast

Lietuvos šokėjams – pasaulio žaidynių auksas ir bronza

  • Teksto dydis:

Ankstyvą sekmadienio rytą „Legacy“ arenoje Birmingame, Jungtinėse Amerikos Valstijose, skambėjo Lietuvos himnas. 2022 m. Pasaulio žaidynės itin sėkmingos buvo Lietuvos šokėjams. Evaldas Sodeika ir Ieva Sodeikienė iškovojo aukso medalius, o Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva Lacitienė – bronzos apdovanojimus.

E. Sodeika ir I. Sodeikienė iš Kauno „Kaspinov klubo dideliu balų skirtumu laimėjo visus penkis šokius. Galutinėje įskaitoje jie surinko 195,582 balo iš 200 galimų. Kaip įprasta E. ir I. Sodeikoms geriausiai sekėsi lėtas fokstrotas – teisėjų vertinimu jis buvo arti tobulumo: 39,5 balo iš 40 galimų už vieną šokį.

V. Lacitis ir V. Golodneva Lacitienė Pasaulio žaidynėse puošėsi bronzos apdovanojimu. Šiuo metu V. ir V. Lacičiai yra profesionalų lygos sportininkai, tačiau Pasaulio žaidynės išsiskiria iš visų sportinių šokių varžybų tuo, kad tiek mėgėjai, tiek profesionalai varžosi kartu.

Finale V. ir V. Lacičiai surinko 187,618 balų iš 200 galimų, geriausiai – 37,542 (iš 40) – teisėjai įvertino dueto atliktą tango šokį.

Lietuva 2022 m. į Pasaulio žaidynes turėjo galimybę deleguoti tris standartinių šokių poras. Edgaras Baltaragis ir Indrė Baltaragė iš Kauno „Rolo“ ir „Sūkurio“ klubų taip pat pasirodė puikiai. Duetas pateko į žaidynių pusfinalį ir galutinėje įskaitoje buvo devinti su 171 balu iš 200 galimų.

Lietuvos sportinių šokių atstovai medalius Pasaulio žaidynių istorijoje yra iškovoję tris kartus. Pirmieji titulais čia džiaugėsi Arūnas Bižokas ir Edita Daniūtė: 2001 m. Japonijoje jie iškovojo bronzą, o 2005 m. Vokietijoje – auksą. Po ilgesnės pertraukos – 2017 m. – Lenkijoje vykusiose Pasaulio žaidynėse bronzą laimėjo E. ir I. Sodeikos.

Nuo 1981 m. kas ketverius metus rengiamos Pasaulio žaidynės, palaikant Tarptautiniam olimpiniam komitetui, yra tarsi Olimpiada į olimpinių žaidynių programą kol kas neįtrauktoms sporto šakoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaje

Vaje portretas
Kaspinov klubas??Klaidas išsitaisykit.

Elisabete

Elisabete portretas
Paskolos pasiūlymas. Paštas :( credito.activo@laposte.net ) Pone, ponia, įmonė ar asmuo, jūs ieškote paskolos savo veiklai atnaujinti, paskolos projektui įgyvendinti, paskolos namui, paskolos verslui, paskolos automobiliui įsigyti, paskola savo verslui kurti, paskola asmeniniams poreikiams tenkinti, tada pas mus viskas galima. Suteikiame asmenines paskolas nuo 4 000 iki 5 000 000 eurų su nominalia 03% palūkanų norma, nepriklausomai nuo prašomos sumos. Susisiekite su mumis ir nurodykite tikslią paskolos sumą bei grąžinimo terminą. Kreditas jus įpareigoja ir turi būti grąžintas. Paštas :( credito.activo@laposte.net )

yra

yra portretas
didele garbe,sveikinam nuostabu grozi
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių