Quantcast

Pasaulio standartinių šokių čempionai: tai istorinė diena mūsų karjeroje

Šeštadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje surengtame Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) planetos standartinių šokių čempionate triumfavę lietuviai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė-Sodeikienė po varžybų neslėpė savo emocijų. Sportininkai prisipažino, kad giedant Lietuvos himnui, drebėjo visas kūnas.

„Dreba viskas – kojos, širdis, lūpos. Tai yra „vau“. Neapsakomas dalykas išgirsti himną, skirtą tau“, –trumpam iš gerbėjų ir draugų minios išsprūdę naujieji pasaulio čempionai.

Ši Lietuvos pora stipriausia pasaulyje tapo pirmą kartą. Mūsiškiai Vilniuje geriausiai pasirodė visuose penkiuose šokiuose – valse, tango, Vienos valse, fokstrote ir kvikstepe.

„Sunkiausia buvo susikaupus nepasiduoti emocijoms ir padaryti tai, ką darome kiekvieną dieną iki šiol“, – pabrėžė I. Žukauskaitė-Sodeikienė.

Lietuvos šokėjų pranašumas Vilniuje nekėlė jokių abejonių nei žiūrovams tribūnose, nei teisėjams. Lietuvos iš viso surinko net 197,94 taško iš 200 galimų, o viename iš šokių pagal vieną iš kriterijų gavo maksimalų 10 taškų įvertinimą.

„Tai yra istorinė diena mūsų karjeroje. Pirmą kartą turime aukso medalius ir vieno šokio viename iš kriterijų surinkome maksimumą. Taip buvo pirmą kartą karjeroje“, – pridūrė šokėja.

E. Sodeika ir I. Žukauskaitė-Sodeikienė šiemet tapo Europos čempionais ir laimėjo visas varžybas užsienyje.

„Tikrai sunkiai dirbome visus metus. Žinojome, ko siekiame ir tą darėme nepriklausomai nuo to, kas atsitiktų. Paskutinės keletą savaičių buvo labai sunkios ir jos mus užgrūdino būtent šioms varžyboms. Manau, kad buvome pasiruošę labai stipriai“, – aiškino E. Sodeika.

Sportininkai džiaugėsi, kad visi penki šokiai jiems pavyko taip, kaip ir planavo. Ypatingai juos įkvėpė žiūrovų palaikymas.

„Be abejo, kad smagiausias šokis mums yra kvikstepas. Bet iš tikrųjų džiaugėmės kiekvienu turu, kiekvienu šokiu. Kai vakarinėje dalyje išvydome tiek daug žiūrovų, tai buvo įspūdinga. Šįkart nejautėme spaudimo ir visi mums labai padėjo. Visi šokėjai gali pasakyti gali pasakyti didelį ačiū. Net ir konkurentai gyrė organizaciją“, – kalbėjo E. Sodeika.

I. Žukauskaitė-Sodeikienė atskleidė, ko reikia jauniems talentams, norintiems sekti jų pėdomis: „Reikia mylėti šokį ir ugdyti savyje karį, kad nepaisant visa ko, rastum savyje jėgų, kovos pykčio ir toliau tęsti kelią“.

Švęsti ilgai Lietuvos šokėjai negalės, nes jau ketvirtadienį laukia kelionė į Kiniją, kur vyks WDSF „Grand Slam“ serijos finalinės varžybos.                                                               

„Jei ruošėmės ilgai ir grėsmingai, tai taip ir švęsime. Tik trumpiau, nes kitą savaitę laukia varžybos Kinijoje“, – šypsojosi šokėjai, visiškam poilsiui žadantys skirti tik vieną šventinę savaitę.

Ketvirtąją vietą šiame pasaulio čempionate užėmusi kita Lietuvos pora Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva-Lacitienė paskelbė apie mėgėjų karjeros pabaigą ir nuo šiol varžysis su profesionalais. Evaldas su Ieva kol kas norėtų pamėginti apginti titulą.

„Tai yra mūsų pirmas titulas. Dar esame pakankamai jauni, todėl negalvojame apie pasitraukimą iš sporto ar perėjimą į profesionalų lygą. Tikrai dar šoksime kol jausime, kad dar norime“, – teigė E. Sodeika.

Sidabro medaliai atiteko italams Francesco Galuppo ir Deborai Pacini (193,63 tšk.), bronzos - rusams Jevgenijui Mošeninui ir Danai Spicynai (189,54 tšk.).

Pasveikino prezidentas

Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino pasaulio standartinių sportinių šokių čempionus E. Sodeiką ir I. Žukauskaitę-Sodeikienę.

„Jūsų pasirodymas ir rezultatas džiugina visą Lietuvą ir yra įkvėpimas daugeliui jaunų žmonių. Jūsų atkalus darbas ir talentas verti pagarbos“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

V. Lacitis ir V. Golodneva-Lacitienė atsisveikina su mėgėjų sportu

„Ko gero tai buvo įsimintiniausios mūsų varžybos. Namie šokti yra maloniausia, kad ir paskutinį kartą. Tikrai buvo labai smagu“, – po varžybų kalbėjo V. Lacitis.

Būtent šio renginio metu Lietuvos šokėjai paskelbė apie karjeros mėgėjuose pabaigą. Jiems padėkojo Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) prezidentas Gintaras Skorupskas.

„Tai nėra mūsų paskutinės varžybos. Paskutinės tik tarp mėgėjų, todėl tai nėra mūsų pabaiga. Smagu būtent namuose baigti šį etapą. Labai džiaugiamės, nes atmosfera buvo nuostabi. Tribūnose buvo ir tėvai, ir treneriai. Visa organizacija buvo nuostabi“, – džiaugėsi šokėjai.

Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva-Lacitienė. D. Labučio/ ELTA nuotr.

Per penkis šokius Lietuvos pora surinko 188,96 taško. Iki išsvajoto bronzos medalius iškovojusių rusų Jevgenijaus Mošenino ir Danos Spicynos mūsiškiams pritrūko vos 0,58 taško.

„Labai nedaug trūko iki medalio. Sunku, ypač kai taškų trūko nedaug, tačiau esame patenkinti tuo, ką padarėme. Visada galima geriau, bet kalbant apie patį šokimą, tai užsibrėžti tikslai buvo pasiekti. O ko pritrūko, reikia klausti teisėjų, čia yra subjektyvu“, – mintimis dalinosi sportininkai.

Perėjimas į profesionalų lygą mūsų šalies sportininkų dienotvarkės labai nepakeis – laukia toks pat sunkus darbas treniruotėse ir naujų svajonių siekimas.

„Niekas labai nesiskirs, pasiruošimas bus toks pat. Galbūt tik varžybų bus mažiau. Mėgėjuose turnyrų būna daug daugiau. Kadangi varžybų bus mažiau, tai daugiau dėmesio galima skirti treniruotėms“, – pabrėžė V. Lacitis ir V. Golodneva-Lacitienė.

Pasaulio čempionate ši Lietuvos pora ketvirta buvo ir 2016 metais. Tais metais jie iškovojo Europos pirmenybių bronzą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių