Pereiti į pagrindinį turinį

Pasaulio plaukimo čempionatas: A. Šidlauskas į finalą nepateko

2024-02-11 17:50 diena.lt inf.

Sekmadienį Dohoje (Kataras) prasidėjo pasaulio plaukimo čempionatas. Vienintelis iš lietuvių į vakarinę sesiją patekęs Andrius Šidlauskas (tren. Paulius Povilionis, Ina Paipelienė) pasirodė vyrų 100 m plaukimo krūtine pusfinalyje.

D. Damnjanovic/European Aquatics nuotr.

Šiaulių plaukimo centro „Delfinas“ plaukikas distanciją įveikė kiek greičiau nei ryte – per 59,79 sek. ir antrajame pusfinalyje finišavo šeštas, o bendroje įskaitoje užėmė 12-ą vietą ir į finalinį aštuntuką nepateko.

Iki olimpinio normatyvo lietuviui pritrūko lygiai 0,3 sek. Vietą finale būtų užtikrinęs 59,40 sek. laikas.

„Džiaugiuosi rezultatu, kad jis stabiliai po truputį juda į priekį. Tai man vienas iš pagrindinių dalykų, nes prieš porą metų panašiu metu neplaukdavau tokiu greičiu. Manau, turėsiu dar progų padaryti olimpinį normatyvą. Tikrai nesu nusiminęs, tiesiog džiaugiuosi procesu, judu į priekį, tikiu visais savo treneriais. Už kelių mėnesių bus taip, kaip turi būti“, – po finišo kalbėjo panevėžietis.

Su geriausiu rezultatu į finalą pateko britas Adamas Peaty (58,60 sek.). Ryte A. Šidlauskas tarp 74-ių dalyvių buvo 11-as.

Šios rungties olimpinį kelialapį A. Šidlauskas galės pamėginti pasiekti jau balandį Švedijoje vyksiančiose „Swim Open Stockholm“ plaukimo varžybose.