Quantcast

Pasaulio lietuvių sporto žaidynės vyks kitų metų liepos viduryje

  • Teksto dydis:

Pasaulio lietuvių sporto žaidynės, turėjusios vykti šių metų liepą, dėl pandemijos nukeltos į 2022-ųjų vasarą ir vyks liepos 14–17 dienomis Druskininkuose, ketvirtadienį skelbia Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

„Visi viliamės, kad kitąmet jau gyvensime, planuosime, keliausime ramiau ir lengviau, o į žaidynes atvyks kuo daugiau tautiečių iš viso pasaulio“, – pranešime teigė švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas, vadovaujantis žaidynėms organizuoti premjerės potvarkiu sudarytai darbo grupei.

XI Pasaulio lietuvių sporto žaidynių organizavimą planuojama pavesti administruoti Lietuvos sporto centrui, į pagalbą pasitelkiant partnerius.

Žaidynėms Švietimo, mokslo ir sporto ministerija 2022 metų biudžete yra numačiusi skirti 1 mln. eurų, taip pat bus ieškoma kitų finansavimo šaltinių.

X Pasaulio lietuvių sporto žaidynės vyko 2017 metais Kaune. Jos sutraukė daugiau kaip 3,8 tūkst. dalyvių, iš jų – per 2,6 tūkst. užsienyje gyvenančių tautiečių iš 26 valstybių.

Šios žaidynės tarpukariu vadintos Lietuvos tautine olimpiada ir pirmą kartą surengtos 1938 metais Kaune. Paskui 40 metų žaidynės nevyko. 1978 metais žaidynės atgaivintos Toronte, vėliau vyko Čikagoje, Adelaidėje, o nuo 1991 metų rengiamos Lietuvoje.

XI Pasaulio lietuvių sporto žaidynių globėjas yra prezidentas Gitanas Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių