Quantcast

Pasaulio ledo ritulio čempionatas vyks Rygoje, Lietuvos pasiūlymas nesvarstytas

Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) antradienį pranešė, kad visos pasaulio ledo ritulio čempionato kovos vyks tik Rygoje, kiek anksčiau sausį nusprendus dalį čempionato iškelti iš Minsko.

Sprendimą čempionatą rengti tik Latvijos sostinėje priėmė federacijos taryba.

IIHF teigimu, čempionato rengimas vienoje šalyje yra saugiausias ir efektyviausias sprendimas finansiškai.

Nuspręsta, kad pagrindine čempionato kovų vieta taps Rygos arena, joje rungtyniaus B grupės komandos, vyks du ketvirtfinaliai, pusfinaliai ir finalinės rungtynės.

Čempionato kovos taip pat numatytos Olimpiniame sporto centre, kur turės būti įrengta 6 tūkst. sėdimų vietų žiūrovams. Čia vyks A grupės kovos ir du ketvirtfinaliai.

Treniruočių aikštės bus kovą planuojamoje baigti statyti atskiroje arenoje, esančioje netoli Rygos arenos.

Visos 16 čempionato komandų gyvens viename viešbutyje.

IIHF pranešime teigiama, kad taryba svarstė ir Bratislavos (Slovakija) ir Herningo (Danija) kandidatūras, Lietuvos pasiūlymas neminimas.

Lietuva buvo pasiūliusi IIHF prisidėti prie čempionato rengimo, su IIHF vadovu Rene Faseliu (Renė Faseliu) apie tai kalbėjo premjerė Ingrida Šimonytė, tiesa, ledo ritulio bendruomenė skeptiškai vertino Lietuvos galimybes.

Pasaulio ledo ritulio čempionatas turėtų vykti gegužės 21–birželio 6 dienomis, jame rungiasi 16 geriausių šalių rinktinių.

IIHF sausio viduryje pranešė, kad jos taryba dėl politinių neramumų ir COVID-19 pandemijos nusprendė iškelti 2021-ųjų pasaulio čempionatą iš Baltarusijos.

Čempionatą turėjo organizuoti Minskas ir Ryga, tačiau Latvijos vyriausybė buvo pareiškusi, kad nenori to daryti kartu su Baltarusija, kur režimas smurtu slopina taikius protestuotojus.

Ryga ir Minskas per balsavimą 2017 metų gegužę dėl teisės rengti čempionatą nugalėjo Suomijos miestus Helsinkį ir Tamperę.

D. Zubrus: sprendimas nenustebino

Lietuvos ledo ritulio asociacijos prezidentas Dainius Zubrus sako, kad Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) sprendimas pasaulio ledo ritulio čempionatą rengti tik Rygoje nenustebino – jo teigimu, toks planas galėjo būti numatytas gerokai anksčiau.

„Aš nenustebęs jų sprendimu, nes čia yra rimtas renginys, čia nėra savaitgalio pasižaidimas. Manau, kad jie tikriausiai jau buvo beveik apsisprendę net prieš tai, kai nusprendė iškelti dalį čempionato iš Baltarusijos“, – BNS antradienį sakė legendinis ledo ritulininkas.

„Kad atsisakytum Minsko, turbūt reikėjo turėti kokį nors planą B“, – pridūrė jis.

D. Zubrus teigė dar per federacijos vadovo Rene Faselio (Renė Faselio) ir premjerės Ingridos Šimonytės pokalbį supratęs, kad IIHF čempionatą pasiruošusi rengti tik Rygoje.

„Iš mūsų pokalbio su jais supratau, kad jų pirmas pasirinkimas toks ir yra, kad būtų galima kuo mažiau važinėti, gal bus lengviau viską kontroliuoti, sukurti „burbulą“ vienoje vietoje“, – teigė D. Zubrus.

Prisidėti prie pasaulio čempionato rengimo buvo pasiliūsi ir Lietuva, tačiau IIHF pranešime minima, kad taryba svarstė tik Bratislavos (Slovakija) ir Herningo (Danija) kandidatūras.

„Kiek jie rimtai svarstė mūsų pasiūlymą, tik jie gali pasakyti, bet jeigu jie taip rašo, turbūt labai ir nesvarstė“, – kalbėjo D. Zubrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

brainwashed

brainwashed portretas
labai gerai. Lietuvoj tik bulbas į krepšelius moka mėtyti. kitų sportų nėra

NHL

NHL portretas
šaunu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių