Quantcast

Pasaulio komandiniame golfo čempionate G. B. Starkutė aplenkė 130 žaidėjų

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Paryžiuje finišavo pasaulio moterų mėgėjų komandinis golfo čempionatas „Espirito Santo Trophy“.

Šis turnyras vyksta nuo 1964 metų. Tuomet „Saint Germain“ golfo klube šalia Versalio pergalę šventė Prancūzijos komanda. Tuo tarpu šiemet varžybose dramatiškai triumfavo Švedijos golfo žaidėjos.

Švedijai atstovavo antrąją vietą pasaulio (WAGR) reitinge užimanti Igrid Lindblad, Meja Ortengren (WAGR – 24) ir Louise Rydqvist (WAGR – 78).

JAV ekipai atstovavo pasaulio mėgėjų reitingo lyderė Rose Zhang, Rachel Heck (WAGR – 3) ir Rachel Kuehn (WAGR – 13).

Akivaizdu, kad šiame čempionate varžėsi dauguma geriausių pasaulio golfo mėgėjų. Beje, R. Zhang ir M. Ortengren kartu su vokiete Helem Briem Paryžiuje pasidalino pirmąją vietą asmeninėje įskaitoje.

JAV rinktinė pirmavo šiose varžybose tiek po antrosios, tiek po trečiosios dienos. Visgi paskutinio raundo finišas amerikietėms visiškai nenusisekė. R. Zhang antru smūgiu kamuoliuką numušė į smėlio bunkerį ir duobutę baigė su „bogey“ (PAR +1). R. Kuehn kamuoliukas įkrito į tvenkinį ir po ne itin sėkmingo peržaidimo ji duobutę baigė net su šešiais smūgiais (PAR +2).

Amerikietes pasivijo švedės ir viskas sprendėsi papildomoje duobutėje, kurioje triumfavo būtent Švedijos sportininkės. Bendras šių komandų keturių dienų rezultatas yra PAR -13. Bronza atiteko Vokietijai (PAR -12).

Džiugu, kad šiais metais tarp 56 pasaulio golfo valstybių čempionate buvo galima išvysti ir Lietuvos rinktinę. Permainingai žaidusios lietuvės užėmė 51-ąją vietą su PAR +73 rezultatu.

Lietuvos komandai atstovavo Gilė Bitė Starkutė, Miglė Rusteikaitė ir Saulė Jarašūnaitė. Asmeninėje įskaitoje geriausiai pasirodė rinktinės lyderė G. B. Starkutė. 268-ąją vietą WAGR reitinge užimanti lietuvė su PAR +7 rezultatu tarp 168 žaidėjų buvo 39-a.

Su Lietuvos komanda Paryžiuje vieši mūsų šalies rinktinės treneris suomis Aris Savolainenas.

Pasaulio mėgėjų komandinį golfo čempionatą organizuoja Tarptautinė golfo federacija, kuri atsakinga ir už golfo varžybas olimpinėse žaidynėse. 2022 metų pasaulio komandinis čempionatas vyksta greta Versalio esančiame „Le Golf National“ lauke, kuriame 2024 metais vyks olimpinis golfo turnyras, bei privačiame „Saint Nom de Breteche“ golfo klube.

„Priešingai nei buvo tikėtasi, sunkesnis pasirodė jaukus parko, sodo tipo, su daug medžių, bet švariai išpjauta žole, privatus „Saint Nom de Breteche“ laukas. Daugelis žaidėjų klydo ridendamos – kamuoliukas sukosi ne į tą pusę, kaip tikėtasi. Nepavykdavo numatyti riedėjimo greičio. Daugybė duobučių kilo į kalną arba leidosi, todėl būdavo sudėtinga numatyti atstumus. Tuo tarpu olimpinis „La Golf National“ laukas – ilgas, atviras, vėjuotas, su daug vandens kliūčių, dideliais smėlio bunkeriai ir aukštais žolėtais šlaitais – golfo žaidėjoms pasirodė lengviau įveikiamas“, - įspūdžiais dalinosi kartu su Lietuvos komanda buvęs Lietuvos golfo federacijos Valdybos narys Arūnas Starkus.

2023 metais pasaulio komandinis golfo čempionatas vyks Dubajuje (JAE).

Jau rugpjūčio 31 dieną ten pat Paryžiuje prasidės pasaulio vyrų mėgėjų komandinis golfo čempionatas, kuriame dalyvaus ir Lietuvos komanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių