Quantcast

Pasaulio čempionate – dramatiškas sportininkės gelbėjimas vandenyje: ji nekvėpavo

Dailiojo plaukimo sportininkę Anitą Alvarez (Anitą Alvares), nualpusią per pasaulio vandens sporto šakų čempionatą Budapešte, jos trenerė dramatiškomis aplinkybėmis ištraukė iš baseino dugno.

Andrea Fuentes (Andrėja Fuentes) trečiadienio vakarą šoko gelbėti JAV nacionalinės komandos narės A. Alvarez, po finale atlikto solinio numerio nugrimzdusios į baseino dugną.

„Buvo daug išgąsčio. Turėjau šokti [į baseiną], nes to nedarė gelbėtojai“, – ispanų laikraščiui „Marca“ sakė A. Fuentes.

Šortus ir marškinėlius vilkėjusi A. Fuentes panėrė į baseino dugną ir iškėlė  A. Alvarez į paviršių. Tada jai buvo padėta nutempti plaukikę iki baseino krašto.

„Išsigandau, nes mačiau, kad ji nekvėpuoja, bet dabar ji laikosi labai gerai“, – sakė trenerė.

Scanpix nuotr.

A. Alvarez neštuvais buvo nunešta į baseino medicinos punktą. Komandos draugai ir gerbėjai atrodė ištikti šoko.

Vėliau JAV plaukimo rinktinė paskelbė pareiškimą, kad 25 metų A. Alvarez viskas gerai.

Išsigandau, nes mačiau, kad ji nekvėpuoja, bet dabar ji laikosi labai gerai.

Keturis olimpinius medalius turinti A. Fuentes Ispanijos radijui sakė, kad A. Alvarez nualpo savo pasirodymui atidavusi visas jėgas.

„Atrodė, kad praslinko visa valanda. Sakiau, kad kažkas negerai, šaukiau gelbėtojams šokti į vandenį, bet jie neišgirdo arba nesuprato, – pasakojo trenerė. – Ji nekvėpavo... Šokau kaip galėdama greičiau, tarsi tai būtų buvęs olimpiados finalas.“ 

Pasak A. Fuentes, A. Alvarez planuoja ketvirtadienį ilsėtis ir tikisi po papildomų medicininių patikrinimų penktadienį dalyvauti komandinėje rungtyje.

Pasaulio čempionate A. Alvarez dalyvauja trečią kartą. Pranešta, kad ji taip pat buvo nualpusi pernai per kvalifikacines atrankos į olimpiadą rungtynes Barselonoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sportas - sveikata !!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių