Quantcast

Paralimpinis komitetas pradeda kampaniją: rinks lėšas, didins sportininkų žinomumą

Valstybei skiriant nepakankamai lėšų neįgaliųjų sportui, Lietuvos paralimpinis komitetas skelbia pradedantis kampaniją papildomai paramai surinkti.

„Kodėl svarbūs surinkti pinigai, svarbūs todėl, kad Lietuvos valstybė nepakankamai skiria lėšų neįgaliųjų sportui, norisi, kad mūsų kuo daugiau dalyvautų paralimpinėse žaidynėse. Tokijo buvo 12, į Paryžių norime 15-16 sportininkų“, – LRT radijui teigė Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

„Akcija startuoja šiandien, kurios pavadinimas – „Mums reikia tavo palaikymo“. Ji atrodys labai paprastai – tai yra trumpasis numeris 1408, kuriuo paskambinę galit tiesiogiai paremti mūsų paraatletus, kurie ruošiasi Paryžiaus paralimpinėms žaidynėms“, – sakė komiteto prezidentas.

Anot jo, kampanija turi du tikslus – surinkti lėšų ir siekti, kad paralimpiečiai būtų matomi. Jų veidus didmiesčiuose visuomenė išvys reklaminiuose plakatuose stotelėse, vaizdo reklamose.

Ji atrodys labai paprastai – tai yra trumpasis numeris 1408, kuriuo paskambinę galit tiesiogiai paremti mūsų paraatletus, kurie ruošiasi Paryžiaus paralimpinėms žaidynėms.

„Neabejoju, kad žmonės skambins ir tikrai skirs tam tikrą paramą Lietuvos paralimpiniam komitetui. Akciją bus galima matuoti ir surinkta pinigų suma ir kitas labai svarbus dalykas – mūsų sportininkai bus matomi“, – teigė M. Bilius. 

Nacionalinės komandos maratonininkė Aušra Garunkšnytė teigia, jog sveiki sportininkai yra geriau žinomi ir sulaukia daugiau visuomenės palaikymo.

„Visada manau, kad sveikieji sportininkai yra geriau atpažįstami, didesnį gauna palaikymą iš visuomenės, nes juos labiau mato, jų rezultatai yra palyginus aukštesni, greitesni. Mes norime, kad mus irgi matytų, mus palaikytų, nes mes tokie patys, nesvarbu, kad truputį lėčiau kažką darome. Mes taip pat garsiname Lietuvą, yra atletai, kurie veža medalius“, – LRT radijui teigė sportininkė.

A. Garunkšnytė buvo iškovojusi kelialapį į Tokijo paralimpines žaidynes, tačiau patyrė sunkią traumą ir išvykti nebegalėjo.

Anot M. Biliaus, tokiems sportininkams, kurie neturi valstybės paramos, pagalbos reikia labiausiai.

„Valstybės požiūris, valstybės politika, sporto politika sukoncentruota į aukšto meistriškumo sportininkus, kurie turi pasiekimus. Aušra neturi pasiekimų, gali bėgti normatyvą, gali iškovoti ir iškovos į Paryžiaus paralimpines žaidynes, bet kol kas laimėjimų pasaulio ar Europos čempionato neturi. Valstybė sako – kol kas tokiems sportininkams negalime padėti“, – teigė M. Bilius.

Anot jo, surinktos lėšos bus skirtos sportininkų palaikymui – išvykimui į stovyklas, jų mitybai, papildams.

M. Bilius teigė neabejojantis, kad kampanija pavyks, „nes žmonės nebeskirsto, ar tai olimpietis, ar paralimpietis“. 

Paryžiaus paralimpinės žaidynės vyks 2024 metais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLAUSIMAS

KLAUSIMAS portretas
KOKIA SUMA Į1408
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių