Quantcast

Paralimpinio komiteto parama – akmenslydžio rinktinei ir neregiui slidininkui

Trečiadienį Kaune posėdžiavęs Lietuvos paralimpinio komiteto vykdomasis komitetas nutarė suteikti finansinę paramą žiemos sporto atstovams – Lietuvos vežimėlių akmenslydžio rinktinei ir slidininkui Karoliui Verbliugevičiui. Akmenslydininkai rengiasi dalyvauti jau lapkričio pabaigoje Suomijoje vyksiančiose pasaulio čempionato B diviziono varžybose. Regėjimo negalią turintis kalnų slidininkas K. Verbliugevičius lapkričio pradžioje debiutuos tarptautinėse neįgaliųjų varžybose Olandijoje.

„Sprendimai – konkretūs paralimpinio komiteto žingsniai, siekiant atgaivinti paralimpinį žiemos sportą Lietuvoje. Mūsų akmenslydininkai pernai Europos čempionato B divizione buvo labai arti atkrintamųjų varžybų ir kovos dėl patekimo į elitinį divizioną. Rinktinė ambicinga ir perspektyvi. Tikiu, kad rinktinė turi šansų patekti į paralimpines žaidynes – 2022 metais Pekine ar vėliau. Kalbant apie slidininką Karolį Verbliugevičių, tai pirmiausiai verta pasidžiaugti vien jau tuo, kad Lietuvos vardas po ilgos pertraukos grįžta į tarptautines neįgaliųjų varžybas. Prisidedame ir tikime, kad žiemos sportas kils, o Lietuva ateityje bus atstovaujama aukščiausiu lygiu. Paralimpinis komitetas rūpinasi didelio meistriškumo sportininkais. Bet matome, kad akmenslydininkai ir slidininkas turi potencialo ir ryžto kilti į tą aukščiausią lygį. Pavyzdys – maratonininkė Aušra Garunkšnytė, kuri atėjo pas mus 2017 metais, dar neturėdama labai aukštų rezultatų, bet tikėjimas ir bendras mūsų darbas atsipirko – Aušra pirma iš mūsų atletų iškovojo bilietą į 2020 metų Tokijo paralimpiadą“, – sprendimus komentavo Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Lietuvos akmenslydžio rinktinei skirti 2 tūkstančiai eurų, o slidininkui – 300 eurų.

Vykdomojo komiteto sprendimu, finansinės paramos sulauks ir Paralimpiečių asociacija. Šiais metais į Lietuvos paralimpinio komiteto narius priimtos asocijacijos veiklai skirti 3 tūkstančiai eurų.

„Paralimpiečių asociacija vienija visus Lietuvai paralimpinėse žaidynėse atstovavusių delegacijų narius – sportininkus, trenerius, medikus ir kitus. Šių žmonių patirtis neįkainojama, turime ja pasinaudoti, siekdami ateities pergalių. Be to, organizacija buria, vienija ir stiprina paralimpinę bendruomenę“, – sakė Lietuvos paralimpinio komiteto generalinis sekretorius Paulius Kalvelis.

Lietuvos paralimpinio komiteto vykdomojo komiteto nariai vienbalsiai priėmė sprendimą steigti labdaros ir paramos fondą – juridinį asmenį, prekės ženklo „Parateam Lietuva“ veiklai. Fondas nebus Lietuvos paralimpinio komiteto narys, organizacija bus pavaldi ir atskaitinga Lietuvos paralimpinio komiteto Vykdomajam komitetui. Fondą planuojama įsteigti iki 2020 metų balandžio 1 dienos.

„Parateam Lietuva“ veiklai fondas, kaip juridinis vienetas, yra palankesnė teisinė forma, leidžianti pretenduoti į daugiau finansavimo šaltinių, paprasčiau pritraukti paramą, kuri atiteks sportininkams, paralimpinio švietimo projektams, kitoms veikloms. Fondo monitoringą vykdys visa mūsų sporto bendruomenė, atstovaujama Vykdomojo komiteto“, – sprendimą aiškino M. Bilius.

Vykdomojo komiteto posėdyje patvirtinta patikslinta Lietuvos lengvosios atletikos rinktinė, lapkričio 7-15 dienomis dalyvausianti pasaulio neįgaliųjų čempionate Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Dubajuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių