Quantcast

Paplūdimio tinklininkės Vilniuje sieks aukščiausių vietų

  • Teksto dydis:

Jau nuo ketvirtadienio Vilniuje virs moterų paplūdimio tinklinio aistros - pirmą kartą Lietuvoje bus rengiamas Europos čempionato “Satellite” serijos turnyro etapas. Lietuvos sportininkės sostinės centre įsikūrusiame “Credit24” aikštyne sieks žiūrovus pradžiuginti pergalėmis.

“Lietuvoje renginius pradėjome organizuoti nuo jaunimo čempionatų. Tai darėme dėl to, kad pradėjome treniruoti jaunus sportininkus. Laikas bėga ir merginos jau pereina iš jaunimo į suaugusių varžybas. Tikimės, kad “Sateliite” turnyre, kuris yra Europoje antras pagal pajėgumą, mūsų poros sužais gerai”, - spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) prezidentas Marius Vasiliauskas.

Pagrindinis turnyras prasidės penktadienį 10 val. Iš viso Vilniuje varžysis 24 komandos. 8 iš jų iškart pateko į pagrindines varžybas, o likusios 16 porų dėl likusių 8 kelialapių ketvirtadienį kovos kvalifikacinėse varžybose.

Pagrindinėse varžybose dalyvaus mažiausiai trys Lietuvos poros – Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė, Urtė Andriukaitytė ir Irina Zobnina, Ieva Kazuraitytė ir Viltė Makauskaitė. Kvalifikacijoje varžysis Miglė Mazurkevičiūtė bei Ieva Vasiliauskaitė.

“Kol dar turnyras nėra prasidėjęs, mūsų galimybės yra didelės. Planuojame, kad į ketvertuką pateks dvi Lietuvos komandos”, - vylėsi Lietuvos tinklininkių treneris Tadas Donėla.

Ambicingų tikslų neslepia ir pajėgiausia Lietuvos pora, neseniai Europos čempionate kovojusios I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė.

“Didžioji dauguma dalyvių mums yra žinoma. Pirmiausia, mūsų tikslas yra sužaisti taip, kaip galime ir mokame. Tikimės kartu su kita Lietuvos pora patekti į ketvertuką”, - teigė I. Dumbauskaitė.

“Priešingai nei Ieva ir Monika, mes apie varžoves daug nežinome. Tai mums bus pirmas tokio masto turnyras. Tikimės sužaisti kuo įmanoma geriau”, - pasakojo U. Andriukaitytė.

Pajėgiausioms Lietuvos žaidėjoms tai bus viena paskutinių repeticijų prieš birželio pabaigoje Norvegijoje vyksiantį olimpinį atrankos turnyrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių