Quantcast

Paplūdimio tinklininkai – per žingsnį nuo patekimo į finalinį Tautų taurės etapą

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų paplūdimio tinklinio rinktinė tęsia puikų žygį Madride (Ispanija) vykstančiame CEV Tautų taurės E grupės turnyre, praneša Lietuvos tinklinio federacija.

Lietuvos komanda antradienį pusfinalyje 2-0 nugalėjo Slovėnijos rinktinę ir pateko į grupės finalą.

Pirmajame susitikime antroji Lietuvos pora Artūras Vasiljevas ir Arnas Rumševičius 2-1 (21:15, 18:21, 15:13) įveikė Klemeną Šeną ir Nejca Zemljaką.

Nors mūsiškiai užtikrintai laimėjo pirmą setą, antrojo seto pabaigoje slovėnai pademonstravo kovingumą ir sugebėjo išlyginti rezultatą. Trečiajame sete lietuviai turėjo pranašumą ir, nors pabaigoje varžovai dar mėgino atsitiesti, mūsų šalies sportininkai pelnė du iš eilės pergalingus taškus.

Kitose rungtynėse stipriausia Lietuvos pora Audrius Knašas ir Patrikas Stankevičius 2-0 (21:17, 23:21) palaužė Janą Pokeršniką ir Alaną Košeniną.

Antrajame sete mūsiškiai turėjo šiokių tokių problemų, tačiau rizikuoti su trečiuoju setu lietuviai nenorėjo ir sėkmingai sužaidę seto pabaigą, šventė pergalę, atvedusią Lietuvos rinktinę į finalą.

Finale dėl vienintelio kelialapio į finalinį CEV Tautų taurės etapą lietuviai žais su grupės favorite Austrijos rinktine. Ji pusfinalyje 2-0 nugalėjo Ispanijos paplūdimio tinklininkus.

Iš viso CEV Tautų vyrų turnyre dalyvauja 35 komandos. Pirmajame etape jos yra suskirstytos į septynias grupes. Tik grupių nugalėtojai iškovos kelialapius į finalinį Tautų taurės etapą, kuris vyks antroje metų pusėje. Ten taip pat dalyvaus ir finalinio etapo šeimininkai.

Šis turnyras tuo pačiu yra vienas iš atrankos kelių į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes. Trys stipriausios finalinio Tautų taurės etapo komandos iškovos kelialapius į 2024 metų Tautų taurės finalinį etapą, kurio čempionai savo šaliai pelnys olimpinį kelialapį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių