Quantcast

Pakaunės irkluotojus lydi sėkmė

  • Teksto dydis:

Tarptautinėje irklavimo regatoje Trakuose paaiškėjo, kas vyks į Europos jaunių irklavimo čempionatą. Čia gegužės 4–6 d. vyko paskutinės atrankos varžybos.

Šiais metais Lietuvos irklavimo federacijai (LIF) nusprendus, kad Europos jaunių čempionate Lietuvai atstovaus tik šeši irkluotojai, pagrindinė kova virė vaikinų vienviečių valčių klasėje (atrankoje dalyvavo 29 irkluotojai). Šioje valčių klasėje sau lygių neturėjo Kauno rajono sporto mokyklos (KRSM) auklėtinis Titas Mašanauskas. Jis finaluose daugiau kaip 10 sekundžių aplenkė artimiausią varžovą ir iškovojo kelialapį į Europos jaunių čempionatą, gegužės 25–27 d. vyksiantį Prancūzijoje, Gravlino mieste. Dviviečių be vairininko valčių klasėje sau lygių neturėjo broliai dvyniai Domantas ir Dovydas Stankūnai. Šie trys KRSM trenerių Editos ir Antano Lavickų auklėtiniai atstovaus Lietuvai Europos jaunių čempionate, kuriame bus kovojama dėl vieno kelialapio į pasaulio jaunimo olimpines žaidynes, spalio mėnesį vyksiančias Argentinoje.

Sėkmingai regatoje startavo ir kiti KRSM auklėtiniai. Suaugusiųjų grupėje kelialapį į I Pasaulio taurės etapą iškovojo Povilas Stankūnas. Justas Kuskevičius ir Dovydas Filipavičius iškovojo pergalę jaunių dviviečių porinių valčių klasėje, merginų jaunių dviviečių porinių valčių klasėje pirmą vietą iškovojo Dovilė Rimkutė ir Gustė Vaškevičiūtė, antrą vietą ir sidabro medalius iškovojo Guoda Baubaitė bei Danielė Talačkaitė. Šios merginos aukso medalius iškovojo ir keturviečių porinių valčių klasėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių