Quantcast

Padėkojo Lilehamerio žaidynių dalyviams

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete (LTOK) vyko olimpinių žiemos sporto šakų komisijos posėdis, kuriame buvo aptarti 2018 m. Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių Lietuvos olimpinės rinktinės kandidatų bei olimpinės pamainos sportininkų rezultatai 2015-2016 m. sezone, jų medicininių-funkcinių tyrimų analizės rezultatai, olimpinės rinktinės kandidatų pasirengimas 2016-2017 m. sezonui ir pasiruošimas jaunųjų sportininkų dalyvavimui Europos žiemos jaunimo festivalyje Erzurume (Turkija) 2017 m.

Tą pačią dieną LTOK būstinėje susirinko ir II jaunimo žiemos olimpinių žaidynių dalyviai, jų treneriai, sporto federacijų ir sportininkus rengusių kūno kultūros ir sporto centrų bei sporto mokyklų atstovai. LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė jauniesiems olimpiečiams ir jų treneriams įteikė žaidynių diplomus ir LTOK padėkos dovanas, padėkojo sportininkus į žaidynes delegavusioms federacijoms ir jaunuosius olimpiečius žaidynėms parengusiems sporto centrams.

„Labai dėkoju Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui už palaikymą. Tai buvo nuostabiausios dešimt dienų mūsų gyvenime“, – sportininkų vardu dėkojo ledo šokėja Guostė Damulevičiūtė.

„Tikiu, kad Lilehamerio žaidynės įžiebė ugnį sportininkų širdyse. Tai buvo nuostabios žaidynės, tikiuosi, kad jaunieji sportininkai savo rezultatais mus džiugins ir Pjongčange“, – kalbėjo dailiojo čiuožimo trenerė Lilija Vanagienė.

Lietuvos biatlono federacijos prezidentas džiaugėsi LTOK parama, skirta jaunųjų sportininkų pasirengimui šiais metais vykusioms žaidynėms.

„Lyginant su Insbruko jaunimo žiemos olimpinėmis žaidynėmis, mūsų rinktinė atrodė kur kas stipriau“,  – teigė A.Daugirdas.

II jaunimo žiemos olimpinės žaidynės Lilehameryje (Norvegija) vyko vasario 12-21 d. Lietuvai žaidynėse atstovavo 10 sportininkų: biatlonininkai Nadežda Derendiajeva, Vitalija Kutkauskaitė, Linas Banys, slidininkas Rokas Vaitkus, kalnų slidininkai Andrejus Drukarovas ir Eglė Augustaitytė, ledo ritulininkas Dino Mukovozas (individuali iššūkių turnyro rungtis), snieglentininkas Aras Arlauskas bei ledo šokėjų pora – Guostė Damulevičiūtė ir Deividas Kizala.

Jaunimo žiemos olimpines žaidynes organizavo Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) ir Lilehamerio jaunimo olimpinių žaidynių organizacinis komitetas (LYOGOC). LTOK organizavo ir finansavo sportininkų dalyvavimą žaidynėse, bei prisidėjo prie sportininkų pasirengimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių