Quantcast

Olimpiniame Tokijuje išmušė lietuvių valanda

Į olimpinį Tokiją atvyko trečiadienį, o jau šiandien startuos varžybose. Toks išbandymas teko Lietuvos irklavimo vyrų porinės keturvietės įgulai.

Spėjo pasitreniruoti

Tai, kad kviečiami į olimpiadą, irkluotojai Martynas Džiaugys, Armandas Kelmelis, Dominykas Jančionis ir Giedrius Bieliauskas sužinojo liepos 18-ąją.

Vartus į žaidynes atvėrė Rusijos olimpinis komitetas, atsisakęs vietos porinių keturviečių varžybose, kai už draudžiamų preparatų vartojimą buvo diskvalifikuoti du iš keturių komandos narių.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) nedelsiant susisiekė su olimpiados organizaciniu komitetu, kad būtų aktyvuotos mūsiškių akreditacijos, bei Japonijos vyriausybei skubos tvarka pateikė sportininkų buvimo šalyje veiklos planus.

Vakar irkluotojų ketvertukas surengė dvi treniruotes, o šiandien savo atrankos grupėje kovos su kinais, britais, australais ir olandais. Į A finalą iškart pateks 1–2 vietas užėmusios įgulos.

Startui ruošėsi pagrindinė sudėtis – A.Kelmelis, M.Džiaugys, Dovydas Nemeravičius ir D.Jančionis. Atsarginis irkluotojas – G.Bieliauskas.

Pasiseks tik D.Rapšiui?

Naujienų agentūros "Associated Press" (AP) sporto apžvalgininkai prognozuoja, kad Lietuvai vienintelį olimpinį medalį iškovos tik plaukikas Danas Rapšys.

200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale D.Rapšys turėtų pralaimėti tik britui Duncanui Scottui, bet aplenkti japoną Katsuhirą Matsumotą, kuriam neva teks bronza.

Daugumos užsienio sporto ekspertų nuomone, Lietuvai olimpinį medalį tikrai iškovos D.Rapšys. ( AFP nuotr.)

Estams prognozuojamas sidabras (Peeteris Oleskas, šaudymas) ir bronza (Magnusas Kirtas ir Maicelis Uibas, lengvoji atletika), latviams – bronza (vyrų trijulių krepšinis ir Kalvis Kalninis, karatė).

Sėkmingiausiai turėtų pasirodyti amerikiečiai (tikimasi 40 aukso, 27 sidabro ir 29 bronzos medalių).

Pirmi Tokijo olimpinių žaidynių medalių komplektai bus išdalyti liepos 24-ąją.

Spėjama, kad į pirmą penketuką taip pat pateks rusai (21, 26 ir 21), kinai (33, 11 ir 22), japonai (26, 20 ir 14) ir britai (14, 23 ir 15).

Prognozuojama, kad vyrų krepšinio turnyre triumfuos JAV rinktinė (antroje vietoje liks ispanai, trečioje – australai), prestižinius 100 m bėgimo finalus laimės Trayvonas Bromellas (JAV) ir Shelly-Ann Fraser-Pryce (Jamaika), o maratoną – Eliudas Kipchoge ir Brigida Kosgei (abu – Kenija).

Dirbs Drausmės komisijoje

Po Tokijuje surengtos Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) sesijos naujų pareigų teko LTOK prezidentei Dainai Gudzinevičiūtei.

Olimpinę čempionę TOK prezidentas Thomas Bachas paskyrė dirbti Tokijo olimpinių žaidynių drausmės komisijoje.

Ši komisija steigiama per kiekvienas olimpines žaidynes, ji nagrinėja atvejus, kai pažeidžiama Olimpinė chartija, TOK ar tarptautinių sporto federacijų nuostatai.

LTOK vadovė – vienintelė TOK narė iš Baltijos šalių.

Rytoj medalius dalysis dviratininkai – tarp plento grupinių varžybų dalyvių bus ir E.Šiškevičius. (delko.fr nuotr.)

Ispanai neįveikė egiptiečių

Vakar prasidėjo olimpinis vyrų futbolo turnyras, kuriame dalyvauja šešiolika komandų (žaidėjai – iki 23 metų).

Ispanijos rinktinė nesugebėjo palaužti Egipto ekipos – 0:0. Naujosios Zelandijos atstovai 1:0 įveikė Pietų Korėjos futbolininkus, o meksikiečiai 4:1 nugalėjo prancūzus.

Jau rytoj bus išdalyti pirmi medalių komplektai – jie teks šaudymo iš lanko, vyrų dviračių plento grupinių lenktynių dalyviams (startuos ir Evaldas Šiškevičius), fechtuotojams, kai kurių dziudo ir tekvondo svorio kategorijų kovotojams, šauliams, sunkiaatletėms (svorio kategorijos iki 49 kg).

Dziudo varžybų burtai lėmė, kad Lietuvos sportininkė Sandra Jablonskytė (svorio kategorija per 78 kg) pirmiausia išmėgins jėgas su kroate Ivana Maranič (dvikova numatyta liepos 30-ąją), o jeigu ją įveiktų, tuomet ketvirtfinalyje susitiktų su prancūze Romane Dicko.

S.Jablonskytės pirma dvikova – su varžove, kurios ji anksčiau neįveikė. (Evaldo Šemioto nuotr.)

Lietuvė su I.Maranič pažįstama – kovėsi 2018-aisiais ir pralaimėjo. S.Jablonskytei kol kas nepavyko įveikti ir R.Dicko – Prancūzijos sportininkė šventė pergales 2018-aisiais ir 2020-aisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių