Quantcast

Oficialu: pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatas vyks Stokholme

Tarptautinė čiuožėjų sąjunga (ISU) oficialiai patvirtino: pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatas vyks kaip numatyta – kovo 22–28 d. Stokholme. Kelialapį į šias varžybas turi Lietuvos ledo šokėjai Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius.

"Pasaulio čempionatas – vienas iš kvalifikacinių turnyrų prieš 2022 m. žiemos žaidynes, tačiau kiek bus išdalyta bilietų į olimpiadą – paaiškės atsižvelgus į varžybų dalyvių skaičių", – teigiama ISU pranešime.

2020 m. planetos dailiojo čiuožimo pirmenybės neįvyko dėl COVID-19 pandemijos, atšauktas ir šiemet sausį Kroatijoje turėjęs vykti Europos čempionatas.

"Allison ir Saulius tikrai dalyvaus šiame pasaulio čempionate. Tik jiems gali būti problemų norint grįžti iš Švedijos į Šokių ant ledo akademiją Monrealyje, nes anksčiau sportininkams buvo suteiktas vienkartinis leidimas atvykti į Kanadą. Vis dėlto tikimės, kad pavyks jį gauti ir antrą kartą, – interviu LRT sakė Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentė Lilija Vanagienė. – Be varžybų labai sunku, tačiau džiaugiamės, kad mūsų ledo šokėjams pavyko šį sezoną startuoti – tai buvo pernai lapkričio pabaigoje Maskvoje surengtas "Grand Prix" kategorijos turnyras. Šįkart viskas priklausys nuo jų pačių noro, motyvacijos ir psichologinio pasiruošimo."

2018 m. pasaulio dailiojo čempionate A.Reed ir S.Ambrulevičius užėmė 20 vietą (148,30 balo), 2019 m. – 17-ąją (168,06 balo).

Dėl koronaviruso grėsmių ir ISU dvejonių – rengti pasaulio čempionatą ar vėl jį atšaukti – dalyvauti varžybose Stokholme atsisakė keturiskart planetos ledo šokių čempionai Gabriela Papadakis ir Guillaume'as Cizeronas (Prancūzija).

2018 m. pasaulio dailiojo čempionate A.Reed ir S.Ambrulevičius užėmė 20 vietą (148,30 balo), 2019 m. – 17-ąją (168,06 balo), o 2020-ųjų Europos čempionate – 11-ąją (174,24 balo).

Pernai rudenį Maskvoje surengtame "Grand Prix" turnyre Lietuvos ledo šokėjai buvo septinti (182,56 balo).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių