Quantcast

Oficialu: B. Vanagas Dakare Lietuvai atstovaus nauju pavadinimu

Prieš porą savaičių netikėtai pagrindinio savo rėmėjo – „General Financing“ – netekęs ir su 200 tūkst. eurų skyle savo biudžete atsidūręs lenktynininkas Benediktas Vanagas surado naujus gelbėtojus ir išvyks į Dakaro ralį.

B. Vanagui pagalbos ranką ištiesė skaitmeninis Estijos bankas „Inbank“, kuris taip pat ketvirtadienį paskelbė apie savo veiklos Lietuvoje pradžią. Bankas teiks terminuotų indėlių paslaugas.

„Amerikietiški kalneliai pastaruoju metu buvo labai stiprūs. Per 20 metų sportinėje karjeroje nesu patyręs tokios situacijos. Esu kabėjęs ant bedugnės krašto, esu važiavęs su sulaužytu riešu, bet tokioje situacijoje dar nesu buvęs. Tikrai praradau daug pilkųjų nervų ląstelių, kurios neatsistato. Mes tikrai nežinojome, ar galėsime startuoti Dakare. Turėjome skylę biudžete – buvome išleidę pinigus, kurių fiziškai neturėjome. Nesijaučiu laimėjęs loterijoje, jaučiu gavęs dar didesnę atsakomybę – tiek prieš naujus partnerius, tiek prieš esamus“, – po automobilio pristatymo pasakojo B. Vanagas.

B. Vanagas prisipažino, kad tik trečiadienį per pietus susidėliojo paskutinius taškus dėl dalyvavimo ateinančiame Dakaro ralyje.

„Esu šiek tiek nustebęs, nes man bankai atrodo kaip labai inertiškos organizacijos ir žinau, kaip sudėtinga yra priimti tokio lygio sprendimus. Šiuo atveju, bankas parodė labai didelį greitį ir parodė, kaip galima greitai reaguoti. Manau, kad jie pamatė vertę visame šiame projekte. Labai smagu, kai bankas pradeda veiklą tuo metu, kai mes pristatome savo automobilį“, – kalbėjo B. Vanagas.

Prieš porą dienų Lietuvos lenktynininkas išplatino pranešimą, kad jis iš likusių rėmėjų ir individualių asmenų surinko apie trečdalį reikalingos sumos – virš 65 tūkst. eurų. Apie naujo banko paramos dydį B. Vanagas nenorėjo kalbėti.

„Neetiška būtų atskleisti sutarties detales, bet norėčiau pasakyti, kad mes turime labai specialų susitarimą. Jis motyvuos mus daryti darbą dar geriau. Dakaras ir rezultato siekimas yra toks dalykas, kai pinigų gali būti tik per mažai. Per daug jų nebūna niekada. Mes mokame gyventi efektyviai. Jeigu mes palygintume savo išlaidas su pagrindinėmis Dakaro komandomis, tai būtume viena efektyviausiai savo finansus valdančių ekipų“, – prisipažino B. Vanagas.

B. Vanagas tikisi, kad bendradarbiavimas su naujais partneriais bus ilgalaikis, nors šiuo metu tokių įsipareigojimų nėra.

Daugiau nei 15 tūkst. eurų B. Vanagui paaukojo 662 žmonės. Lenktynininkas dėkojo visiems žmonėms už palaikymą ir, pasikeitus situacijai, šiuos pinigus žada skirti labdarai.

„Mes norime šiems pinigams surasti didesnę prasmę ir kartu su šiais žmonėmis nuspręsime, kur paaukosime juos vardan geresnės Lietuvos“, – pridūrė B. Vanagas.

B. Vanagas taip pat pristatė ir dar vieną Lietuvos ekipažą – Edviną Juškevičių ir Aisvydą Paliukėną. Iš Vaidoto Žalos „Toyota Hilux“ automobilį įsigiję talentingi lietuviai pabrėžė, kad šiame ralyje bus pasirengę padėti visiems Lietuvos ekipažams.

„Jie turi didelį ryžtą, ugnį akyse. Jiems trūksta patirties, ja mes pasidalinsime, bet bendros vertybės yra tos pačios. Mūsų jėgos susijungė iki išvykimo į Dakarą likus dviem mėnesiams. Pagrindinė idėja yra ta, kad vertybiškai šios komandos yra labai artimos. Visos lietuvių komandos yra labai geros, bet vertybiškai jos šiek tiek skiriasi. Mūsų ir E. Juškausko ekipažų vibracijos sutampa. Turime patirties ir norime ja dalintis. Taip pat norime parodyti, kad lietuviai bendradarbiauja ir padeda vieni kitiems. Jokių specialių susitarimų dėl komandinės taktikos šiuo metu neturime“, – pabrėžė B. Vanagas.

Šių metų Dakaro ralyje Pietų Amerikoje su „Toyota Hilux“ bolidu B. Vanagas užėmė aukščiausią vietą Lietuvos istorijoje – 11-ąją. Finansines problemas išsprendęs sportininkas viliasi, kad galės kautis dėl naujo Lietuvos rekordo.

„Šiuo metu norėčiau kiek pailsėti, nes pastarąsias savaites pasiruošimas Dakarui buvo padėtas į antrą planą. Reikėjo tiesiog išgyventi. Panašu, kad mes susitvarkėme su šiais iššūkiais. Šiandien technika išvyksta į Saudo Arabiją ir mes turėsime mėnesį laiko tęsti pasiruošimą. Kalbant apie svajonę – tai turime finišuoti Dakare. Visų tikslas yra pagerini esamą rezultatą. Šių metų Dakare iki 10-os vietos pritrūko 5 sekundžių. Truputį apmaudu, todėl tikiu, kad kitais metais bus dar geriau“, – sakė B. Vanagas.

B. Vanagas sužinojo ir dar vieną naujieną – „Toyota“ kompanija nusprendė pagaminti naują „Toyota Hilux“ modelį, kuris bus pavadintas jo vardu.

42-as Dakaro ralis vyks 2020 m. sausio 5–17 d. Saudo Arabijoje. Tai bus pirmas kartas Dakaro ralio istorijoje, kai jis vyks šioje šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dublin -Kaunas

Dublin -Kaunas portretas
Kacapai uzdarykit murzinus snukius.

Anonimas

Anonimas portretas
gaidys nevykėlis

Bob

Bob portretas
eik dirb lodyris tu ne sportininkas a nulis-darmoedas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių