Quantcast

Nuostabu: R. Meilutytė tapo pasaulio čempione!

2022 metų pasaulio plaukimo čempionatą Budapešte, Vengrijoje, Rūta Meilutytė baigė iškovodama aukso medalį. Šeštadienio vakarą lietuvė triumfavo 50 m krūtine rungties finale.

Lietuvė distanciją įveikė per 29,70 sek.

R.Meilutytė aplenkė pasaulio rekordininkę, septyniolikmetę italę Benedetta Pilato (29,80 sek.), kuriai atiteko sidabras, bei Larą van Niekerk (29,90 sek.) iš Pietų Afrikos, kuri džiaugėsi bronza.

R.Meilutytei tai pirmas pasaulio čempionato auksas šioje rungtyje. 2013 metų pirmenybėse ji iškovojo sidabrą, o 2015 m. ir 2017 m. užėmė ketvirtąsias vietas.

Ketvirtą vietą užėmė kinė Qianting Tang (30.21 sek.), penktą – vokietė Anna Elendt (30.22 sek.), o šeštą – estė Eneli Jefimova (30.25 sek.).

Titulą gynusi Lilly King sienelę palietė tik septinta (30.40 sek.), o aštunta finale atplaukė brazilė Jhennifer Conceicao (30.45 sek.).

Primename, kad atrankos plaukime R.Meilutytė buvo užėmusi tik 16-ą vietą (31.02 sek.) ir vos pateko į pusfinalį. Pusfinalyje plaukė žymiai greičiau ir į finalą pateko su antruoju rezultatu (29.97 sek.).

Šių metų čempionate Budapešte R.Meilutytė laimėjo ir bronzos medalį 100 m plaukime krūtine.

Šalies vadovai pasveikino R. Meilutytę

Prezidentas Gitanas Nausėda, premjerė Ingrida Šimonytė ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pasveikino pasaulio plaukimo čempionate Budapešte 50 metrų plaukimo krūtine finale aukso medalį šeštadienį iškovojusią Rūtą Meilutytę.

„Jūsų talentas, užsispyrimas ir darbštumas atnešė puikią pergalę tiek Jums pačiai, tiek ir visai Lietuvai. Įrodėte, jog nėra nieko neįmanomo. Galima įveikti viską: nuovargį, varžoves, save – ir vėl tapti geriausia pasaulyje“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Pasak Prezidentūros pranešimo, R. Meilutytės dėka pasaulyje vėl minimas Lietuvos vardas. „Dėkoju Jums už tai, už atneštą džiaugsmą, nuostabias emocijas ir linkiu dar daugiau skambių pergalių ateityje“, – sako prezidentas.

„Buvome pasiilgę šio jausmo – sirgti už Rūtą, kurios pergalės džiugino ir vienijo, kurios asmeninis pavyzdys spėjo tapti sektinu daugybei žmonių. Tai sugrįžimas, kuriuo džiaugiamės, matydami daugiau nei tik medalį, bet ir valią, užsidegimą, tikrą meistrystę“, – savo sveikinime sako premjerė I. Šimonytė.

Premjerė sveikinime linki, kad šis pasiekimas būtų įkvėpimu ir paskatinimu bet kuriame pasirinktame sportiniame ir gyvenimo kelyje.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sveikina R. Meilyutytę su pergalingu sugrįžimu.

„Išskirtinis valios, azarto ir žinojimo ką darai, pavyzdys! Žinau, kad sakyti, jog Rūtos Meilutytės pasiekimas įkvepia, banalu, bet taip tikrai yra. Sveikinimai, Rūta, su didžios sportininkės vertu pergalingu sugrįžimu!“, – feisbuke sveikindama Lietuvos sportininkę paskelbė V. Čmilytė-Nielsen.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linda

Linda portretas
Nuostabu! Sveikinimai!!!

Valio

Valio portretas
Šaunuolė! Sveikinimai! Mes Tavim didžiuojamės! O visokiems atmatoms, rašančioms šlykštynes, mūsų panieka ir gailestis

Kauno Dienai

Kauno Dienai portretas
Kodėl neblokuojate necenzūriškų komentarų??? Jei tokie šlykštūs komentarai rašomi apie kokį nors afroamerikietį, žydus ar Simonko pasekėjus, tai autoriai iškart demaskuojami ir baudžiami, o jūs tylite ausis suglaudę ir praleidžiate visokį purvą Gėda!
VISI KOMENTARAI 84

Galerijos

Daugiau straipsnių