Quantcast

Netikėta: Lietuvos baidarininkai Europos žaidynėse – penkti, kanojininkai – septinti

  • Teksto dydis:

Dvi Lietuvos baidarių kanojų irklavimo įgulos šiandien kovojo Europos žaidynių finaluose, bet liko be medalių, rašo Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK).

Dviviečių baidarių 500 m lenktynėse 5-ąją vietą iškovojo vieni iš favoritų – Andrejaus Olijniko ir Mindaugo Maldonio įgula.

Šios olimpinės rungties Europos ir pasaulio vicečempionai įveikus pusę distancijos buvo pirmi, tačiau lemiamoje atkarpoje neišlaikė tempo.

Lietuvos sportininkai finišavo per 1 min. 30,310 sek. Aukso medalius iškovojo ukrainiečiai Olegas Kucharykas ir Igoris Trunovas (1 min. 28,928 sek.).

Finale šiandien startavo dar viena Lietuvos įgula – dviviečių kanojų 500 m distancijoje septintąją vietą iškovojo Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas.

Lietuvos duetas nuotolį įveikė per 1 min. 41,573 sek. Aukso medalius laimėjo Italijos kanojininkai Gabriele Casadei ir Carlo Tacchini (1 min. 40,168 sek.).

Iki šiol Europos žaidynių baidarių ir kanojų irklavimo medalį yra iškovojęs tik H.Žustautas. Jis tapo pirmųjų žaidynių, vykusių 2015 m. Baku, čempionu 200 m distancijoje vienviete kanoja.

H.Žustautas turės progą dar kartą pakovoti dėl šios rungties medalio – šiandien ryte jis savo atrankos plaukime užėmė antrąją vietą ir iškovojo tiesioginį kelialapį į rytoj vyksiantį finalą. Be to, rytoj ryte jo dar laukia vienviečių 500 m distancijos atranka

Rytoj finale kovos ir olimpinės 500 m keturviečių baidarių rungties Lietuvos įgula – M.Maldonis, jo brolis Simonas, Artūras Seja ir Ignas Navakauskas.

A.Olijnikas rytoj lenktyniaus 500 m vienviečių baidarių atrankoje.

V.Korobovas šiandien kartu su Gabriele Čerepokaite varžysis 200 m dviviečių kanojų mišrių įgulų atrankos lenktynėse. Ši neolimpinė rungtis pirmą kartą įtraukta į Europos žaidynių programą.

Apie 12 km nuo Krokuvos esančioje Kryspinuvo įlankoje stipriausi žemyno baidarių ir kanojų irkluotojai dalinasi ne tik Europos žaidynių, bet ir Europos čempionato medalius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių