Quantcast

Nesėkmę Tokijuje patyręs gimnastas R. Tvorogalas: noriu pamiršti šias varžybas

Pratimai ant skersinio Lietuvos gimnastui Robertui Tvorogalui lėmė skambiausias karjeros pergales, tačiau Tokijo olimpinėse žaidynėse nesėkmė per šią rungtį neleido atletui įgyvendinti tikslų.

Daugiakovės atrankos varžybose R. Tvorogalo rankos nuslydo nuo skersinio ir sportininkas skaudžiai krito ant čiužinio. Traumos, kaip sakė pats, nepatyrė, tačiau viltis sudaužė.

Jau antrose olimpinėse žaidynėse dalyvaujantis Lietuvos sportininkas nepateko ir į kitų rungčių finalus, kuriuose varžysis po 8 olimpiečius. Galutinė jo vieta daugiakovėje – 46-ta.

„Varžybos blogos, jokių savo tikslų neįgyvendinau. Toks jausmas, kad perdegiau. Nors pasiruošimas buvo geras, susidėjo viskas, dar ir olimpinių žaidynių atidėjimas“, – po varžybų neslėpė 2019 m. Europos žaidynių ir 2020-ųjų Europos čempionas pratimuose ant skersinio.

Jei ne nesėkmė ant skersinio, daugiakovės finalas būtų ranka pasiekiamas – paskutinį bilietą į jį laimėjo 36-ąją vietą užėmęs brazilas Diogo Soaresas, kuris lietuvį pranoko 1,1 balo. Finale rungsis 24 gimnastai, bet ne daugiau kaip po du iš vienos šalies, todėl ne visi tarp 24 geriausių patekę sportininkai pratęs kovą dėl medalių.

Kas toliau? „Noriu pamiršti šias varžybas, truputį pailsėti nuo gimnastikos ir eiti toliau“, – nedvejodamas atsakė trenerio Jevgenijaus Izmodenovo auklėtinis.

61-ąją vietą daugiakovėje užėmė buvusio Lietuvos gimnasto Sergejaus Rumbučio sūnus Davidas Rumbutis, dabar atstovaujantis Švedijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
prisimink šūkį ir nenusimink - svarbiausia cia ne laimeti, o dalyvauti!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių