Quantcast

Negalią turinčių žmonių sporto renginiams organizuoti – beveik 228 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Negalią turinčių žmonių sporto renginiams organizuoti iš Sporto rėmimo fondo paskirstyta beveik 228 tūkst. eurų, penktadienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Anot ministerijos, lėšos paskirstytos penkiems renginiams, kurie bus įgyvendinami 2020–2023 metais. Jie atrinkti konkurso būdu, finansavimas skirtas geriausiai Sporto rėmimo fondo reikalavimus atitikusiems projektams.

Lietuvos aklųjų sporto federacija asmenims su regėjimo negalia numato surengti tarptautinius aklųjų riedulio – golbolo ir aklųjų bei silpnaregių žaidimo – šoudauno turnyrus. Planuojama, kad juose dalyvaus apie 250 asmenų nuo 15 iki 80 metų. 

Lietuvos žmonių su negalia tinklinio ir badmintono asociacija surengs para-badmintono čempionatą, taip pat salės ir paplūdimio tinklinio sėdint turnyrus. Juose neįgalieji ne tik varžysis tarpusavyje, siekdami geriausių šalies neįgaliųjų sportininkų vardo, bet taip pat komandose kartu su sveikaisiais, siekiant integracijos per sportą.

Orientavimosi sporto klubas „Falco“ 2020–2022 metais organizuos 100 atvirų, neįgaliesiems pritaikytų orientavimosi sporto renginių Vilniaus ir Kauno apylinkėse, juose negalią turintys žmonės galės dalyvauti kartu su sveikaisiais.

Šalčininkų rajono savivaldybės administracija planuoja surengti rajono neįgaliųjų žaidynes.

Ministerijos teigimu, neįgaliųjų sporto plėtrą skatinančių projektų, susijusių su sporto renginių organizavimu, finansavimo konkursui iš viso buvo pateikta 15 paraiškų, bendra prašomų lėšų suma – beveik 605 tūkst. eurų.

Lėšos neįgaliųjų sporto plėtrą skatinantiems projektams įgyvendinti iš Sporto rėmimo fondo kasmet paskirstomos proporcingai penkioms remiamoms sritims: fiziniam aktyvumui skatinti, sporto inventoriui ir įrangai įsigyti, sporto renginiams organizuoti, trenerių kvalifikacijai tobulinti ir sporto bazių plėtrai ir remontui.

Iš viso šiais metais numatyta paskirstyti ne mažiau nei 1,4 mln. eurų, keturioms sritims jau paskirstyta – 1,1 mln. eurų. 

Lėšos sporto inventoriui ir įrangai įsigyti dar bus paskirstytos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių