Quantcast

Naujasis pasaulio čempionas kauniečio neįtikino

"Anthony Joshua atsimenu dar nuo Algirdo Šociko turnyro Kaune. Jis techniškas, tvirtai sudėtas, tačiau kovoje dėl čempiono diržo man labiau patiko Vladimiras Klyčko. Jis buvo labiau vertas pergalės", – pabrėžė Lietuvos bokso rinktinės treneris Vidas Bružas.

Krito ir vėl kėlėsi

41 metų ukrainietis V.Klyčko savaitgalį Londone pralaimėjo kovą dėl pasaulio sunkaus svorio čempiono titulo, nors sugebėjo savo varžovą pasiųsti į gilų nokdauną. A.Joshua galingą ukrainiečio smūgį praleido šeštajame raunde, bet sugebėjo atsitiesti ir smogė atgal. 11-ajame raunde po brito atsakomųjų kirčių V.Klyčko dukart atsidūrė ant ringo grindų ir kapituliavo. Teisėjas užfiksavo 27 metų brito pergalę techniniu nokautu.

Prieš tai penktajame raunde A.Joshua stipriai pataikė savo varžovui, tačiau veteranas po nokdauno greitai atsikvošėjo ir nerukus jau pats perėmė iniciatyvą. Po vieno jo smūgio britas vos išstovėjo ant kojų ir tik didelėmis pastangomis užbaigė raundą. Šeštajame raunde ilgametis pasaulio sunkiasvorių lyderis iš Ukrainos žengė dar toliau. Jis itin stipriai vožė oponentui ir jau, atrodė, buvo arti pergalės, bet šis šiaip ne taip atsikvošėjo. Išlaukęs priešpaskutinio raundo A.Joshua pažėrė lemiamą atakų krušą. Iki tol teisėjai nebuvo apsisprendę, kuriam boksininkui skirti pergalę, nes pagal taškus rezultatas buvo beveik lygus.

"Esu nusivylęs. Buvau netoli pergalės, bet jos nepasiekiau. Porą kartų pataikiau, tačiau Anthony sugebėjo atsikelti ir sugrįžti į kovą. Turiu pripažinti, kad nesu nugalėtojas. Apmaudu, nes tikrai to labai troškau", – kalbėjo ukrainietis.

"V.Klyčko savotiškai atidavė beveik laimėtą kovą. Dvikovos viduryje perėmęs iniciatyvą ir pasiuntęs A.Joshua į nokdauną ukrainietis pabijojo eiti iki pabaigos, rizikuoti ir pribaigti varžovą. O šansą jis tikrai turėjo, – komentavo kaunietis V.Bružas. – Kad ir kaip būtų, abu boksininkai pademonstravo aukščiausio lygio meistriškumą, kova buvo graži, žiūrovams turėjo labai patikti."

Pasidalijo milijonus

Britui atiteko laisvi buvę WBA (Pasaulio bokso asociacijos), IBO (Tarptautinės bokso organizacijos) pasaulio čempiono diržai. Be to, jis apgynė Tarptautinės bokso federacijos (IBF) čempiono diržą. V.Klyčko, į ringą grįžusio net po 17 mėnesių pertraukos, karjeroje tai buvo antrasis pralaimėjimas iš eilės ir vos penktasis per 69 akistatas. 2015 m. lapkritį ukrainietis pralaimėjo kitam britui Tysonui Fury ir prarado čempiono diržus pagal WBA, WBO, IBF bei IBO versijas.

Naujasis planetos čempionas po šeštadienio kovos legendiniame Vemblio stadione, kur jį palaikė net 90 tūkst. sirgalių, pranešė esąs pasirengęs kautis ir dėl WBC organizacijos čempiono vardo. Jo varžovu veikiausiai taps tėvynainis T.Fury. Tiesa, pagal sutartį ir V.Klyčko turės teisę į revanšinį mūšį.

Abu šeštadienio renginio dalyviai nemenkai papildė savo kišenes. Manoma, kad jie lygiomis dalimis pasidalijo maždaug 35 mln. eurų prizinį fondą. Beje, dalį laimėjimo A.Joshua išleido dar prieš kovą. Jis įvykdė seną pažadą savo pirmajam treneriui Seanui Murphy, nupirkdamas šiam 60 tūkst. eurų vertės automobilį "BMW 640d M Sport Coupe". Taip jis atsilygino treneriui, padėjusiam jam nepasiduoti gatvės pagundoms ir nepatekti už grotų.

"Eik tu po velnių, kaip aš dabar vairuosiu tokią prabangą!" – juokėsi treneris.

Lietuviški pėdsakai

Beje, 2012 m. A.Joshua tapo Kaune vykusio Algirdo Šociko turnyro čempionu. Tuomečiam mėgėjų pasaulio vicečempionui buvo įteiktas ir techniškiausio turnyro boksininko prizas. Kauno sporto halėje A.Joshua ketvirtfinalyje įveikė airį Seaną Turnerį, pusfinalyje jau pirmame raunde nokautavo australą Johaną Linde, o finale britui buvo įskaityta pergalė prieš traumą gavusį lietuvį Aidą Petruškevičių.

Po pergalingo A.Šociko turnyro, A.Joshua tapo 2012 m. Londono olimpiados čempionu ir nuo 2013 m. pradėjo profesionalo karjerą, per kurią visas aštuoniolika pergalių iškovojo nokautais. Lietuvoje yra gyvenęs ir V.Klyčko kartu broliu – buvusiu WBC ir WBA pasaulio čempionu Vitalijumi, kai jų tėvas, buvęs Sovietų Sąjungos karininkas, tarnavo Panevėžyje. Aukštaitijos sostinėje vyresnysis brolis Vitalijus žengė pirmuosius žingsnius bokso ringe pas trenerį Julių Kibą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių