Quantcast

Nauja patirtis – paskata toliau bendradarbiauti

Tarptautinis bokso mačas „United Punch“, kuriame jėgas išmėgino Lietuvos ir Ukrainos sportininkai, sulaukė didelio sporto mėgėjų dėmesio, pranoko organizatorių ir rėmėjų lūkesčius.

Draugiškos lygiosios

Kauno prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ įrengtame ringe boksininkai kovojo dėl varžybų mecenato „Old Town Barbers“ taurės.

Trenerio Mariaus Palionio vadovaujamai Lietuvos komandai atstovavo kauniečiai Laimonas Raibikis (svorio kategorija iki 67 kg), Simonas Urbonavičius (iki 92 kg) ir Jonas Jazevičius (per 92 kg), visaginietis Aleksandras Trofimčiukas (iki 75 kg), šilutiškis Vytautas Balsys (iki 75 kg) ir vilnietis Darius Vaišnorovičius (iki 92 kg).

Pagerbė: mačą suorganizavusios KBF prezidentas R.Rutkauskas (kairėje) apdovanojo vieną Ukrainos komandos lyderių A.Karcaną.

Varžovų gretose buvo 2021 m. Ukrainos čempionas ir 2015 m. Europos žaidynių prizininkas Viktoras Petrovas (iki 67 kg), 2021 m. pasaulio jaunimo čempionato bronzos medalio laimėtojas Denisas Salabajus (iki 92 kg), Ukrainos čempionato prizininkai Dmitro Kulia (iki 75 kg), Arkadijus Karcanas (per 92 kg).

Mačas baigėsi lygiosiomis 3:3.  Pergales šventė A.Trofimčiukas, V.Balsys ir J.Jazevičius. Pagrindinę kovą laimėjo Lietuvos boksininkas (J.Jazevičius 3:0 įveikė A.Karcaną), tad „Old Town Barbers“ taurė turėjo tekti mūsiškiams, tačiau ringo šeimininkai buvo solidarūs – perdavė trofėjų ukrainiečiams.

Muzikinę programą parengė grupės „Flying Saucer Gang“ reperiai Remis Retro ir Gamka.

Bokso renginys sulaukė didelio žiūrovų susidomėjimo, lankytojų srautas buvo ypač didelis.

Projektas pasiteisino

„Ukrainiečius pasikvietėme trenerio Vido Bružo dėka. Surengti mačą ne įprastoje sporto salėje, o naujoje erdvėje pasiūlė mūsų partneriai, padedantys organizuoti ir kitus turnyrus. Džiugu, kad gera idėja buvo puikiai realizuota. Tikriausiai nesuklysiu: kovas stebėjo per penkis šimtus žiūrovų. Kai kurie jų manęs apie renginį teiravosi prieš kelias dienas“, – sakė Kauno bokso federacijos (KBF) prezidentas Rimantas Rutkauskas.

„Esame labai patenkinti renginiu. Nesitikėjome sulaukti tiek žiūrovų, juo labiau kad tarp jų buvo skirtingo amžiaus sporto mėgėjų, kovas stebėjo ir moterys. Nestandartinis sprendimas pasiteisino, manau, kad šis projektas su Kauno bokso federacija – tikrai ne paskutinis“, – teigė salono „Old Town Barbers“ vadovė Rūta Škėmaitė.

Lūkesčiai: treneriai V.Petrovas (kairėje) ir M.Palionis neabejoja, kad draugiškų mačų tradicija bus tęsiama.

„Norime, kad į Lietuvą ateitų vakarietiškos bokso renginių tradicijos, kurias matome kitapus Atlanto ar Dubajaus arenose. Šįkart varžybos išsiskyrė ir socialine potekste – stengėmės atkreipti dėmesį į nuo karo kenčiančią Ukrainą ir jos sportininkus“, – kalbėjo vienas renginio organizatorių Daivaras Judinas.

Pasak R.Rutkausko, tai, kad netradicinės erdvės suteikia boksui naujų spalvų ir emocijų, pernai parodė Lietuvos ir Danijos odinės pirštinės meistrų mačas po atviru dangumi Marijampolės stadione.

„Deja, rengti „Akropolyje“ ar kitose panašiose vietose oficialias varžybas – čempionatus, tarptautinius turnyrus – negalime, kovos gali būti tik draugiško pobūdžio“, – tvirtino KBF vadovas.

Dirbo ir naktimis

„Šiuolaikiškas prekybos centras jau seniai nebėra ta vieta, kurioje tik perkama ir parduodama, todėl mums labai svarbu, kad mūsų pramogų ir prekybos centre lankytojai galėtų kokybiškai leisti laisvalaikį. Turėdami vieną didžiausių Lietuvos prekybos centruose esančių parodoms ir kitiems įvairiems projektams skirtų aikščių, galime į ją pakviesti Kauno miesto bendruomenę ir pasiūlyti ne tik kultūrinių, švietėjiškų, socialinių, bet ir sporto renginių.

Esame drąsūs ir atviri įvairiems nestandartiniams renginiams ir sumanymams, orientuotiems į skirtingų interesų žmones. Pirmą kartą Lietuvos istorijoje prekybos centre įvykęs bokso mačas – puikus to pavyzdys. Renginys sulaukė didelio žiūrovų susidomėjimo, lankytojų srautas buvo ypač didelis.

Pasiruošimas renginiui buvo itin sklandus, techninio aptarnavimo specialistai dirbo darniai. Visa įranga – ringas, apšvietimo ir garso aparatūra, specialieji efektai – buvo sumontuoti per dvi naktis, išmontuoti vos per vieną naktį.

Ateityje taip pat organizuosime išskirtinius renginius ir projektus. 2023-iųjų sausio mėnesį kartu su Lietuvos krepšinio lyga mūsų renginių aikštėje planuojame tritaškių metimų konkursą „Vienas šūvis“, – pasidalijo mintimis Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

Brigita Kuodytė

Nauda – abipusė

Antrą kartą Lietuvos ir Ukrainos boksininkai susikovė Tauragėje, „Bastilijos“ sporto komplekse.

Mačo baigtis – vėl 3:3, tačiau paskutinę sunkiasvorių (per 92 kg) dvikovą laimėjo ukrainietis A.Karcanas (2:1 įveikė kaunietį Algirdą Baniulį).

Mūsų šalies komandai pergales iškovojo A.Trofimčiukas, S.Urbonavičius ir iš Naujosios Akmenės kilęs Arvydas Dainys (iki 75 kg).

„Varžybos Kaune ir Tauragėje buvo aukšto lygio. Manau, kad tiek mūsiškiams, tiek ukrainiečiams šie mačai – puiki patirtis. Svečiai atvyko stiprios sudėties, vadinasi, lietuviai irgi gali varžytis aukščiausiu lygiu“, – reziumavo treneris M.Palionis.


KBF dėkoja

Kauno bokso federacija (KBF) dėkoja padėjusiems organizuoti mačą Lietuva–Ukraina:

mecenatui – „Old Town Barbers“, rėmėjams ir organizatoriams – Kauno „Akropoliui“, Lietuvos bokso federacijai, Lietuvos sporto universitetui, „Heiga“, „Vivus Finance“, „Valiuta24lt“, „Rabeta&Regis“, „Nuogas“, „Dendrus“, „Dejavu“, „Rebels Irish Pub“, „Michelle“, „Marina Taste Gallery“, „Provocal“, „House Modul“, „EcoHouse“, „OX Collagen“, Tauragės odontologijos centrui, „Kauno dienai“, soliariumų studijai „Costa Sol“, Egidijui Rutkauskui, Daivarui Judinui, Justui Leščiukaičiui, Egidijui Buziliauskui, Marijui Jackauskui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių