Quantcast

N. Džokovičius paaukojo Serbijai 1 milijoną eurų kovai su epidemija

Garsusis serbų tenisininkas Novakas Džokovičius paaukojo Serbijai 1 milijoną eurų, už kuriuos bus įsigyta medicinos įrangos kovai su koronaviruso plitimu. Sportininkas tai žurnalistams pranešė penktadienį.

„Pirmiausia labai dėkoju medikams, kurie šiandien visame pasaulyje kovoja dėl žmonių gyvybės ir stengiasi padėti užkrėstiesiems. Susirgusiųjų skaičius kasdien didėja, ir mūsų fondas nusprendė surinkti kuo daugiau informacijos, kad galėtų efektyviai padėti savo ištekliais, pinigais ir žiniomis Serbijos sveikatos apsaugos sistemai“, - sakė N. Džokovičius.

Anot teniso žvaigždės, jiedu su žmona skyrė 1 milijoną eurų plaučių dirbtinio ventiliavimo aparatams ir kitai medicinos įrangai, kurios dabar Serbijai trūksta, pirkti.

N. Džokovičius aktyviai dalyvauja humanitarinėje veikloje.

Anksčiau buvusi pasaulio pirmoji raketė tarp moterų serbė Ana Ivanovič padovanojo savo tėvynei 35 plaučių dirbtinio ventiliavimo aparatus.

Iki šiol Serbijoje nustatyti 457 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, septyni infekuotieji mirė.

Daugiausia infekuotųjų nustatyta šalies sostinėje Belgrade ir Valevo mieste. Valdžia svarsto galimybę izoliuoti Valevą armijos jėgomis.

Anksčiau Serbijos prezidentas Aleksandaras Vučičius pranešė, kad visiškai uždaromos šalies sienos. Serbijoje 90-čiai dienų įvesta nepaprastoji padėtis ir komendanto valanda. Atidėti parlamento rinkimai, nutrauktas tarpmiestinis autobusų ir traukinių eismas.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugiau kaip 160 šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė beveik 522 tūkstančiai žmonių, per 23,5 tūkstančio infekuotųjų mirė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

varnas

varnas portretas
yra tikru sporto entuziastu kuriems gera stebėti savo šalies vargo puse kur žmonės kojas vos velka, taip šitam serbui berods ir yra noras sergantiems padėti, gydymui, sau žmoniu naudai, 1milijona švist ir yra, gera auka o kas dedasi pas mus milijonieriu kas met auga ir vis auga dydin keliauja ir nieko nemato runkeliai stipkite ,o mūsų krepšinio gygantai lig kalakutai jonas dalius ir o kiek yra storžėviu birka neapversi, lyg motais runkeliai subėgs suneš o mes dydžiai galvas iškėlės keliujame po pasauli, ir lietuvoj krepšinio rungtyniu metu lanko nebematome o aistroliai fanai o šaukia rėkia staugia vyrai dirbam, va kaip nudirbo net iki olimpo japončiko kas liko fitilis su užrašu tupėkite ir lėkite ten kur milijonai krenta ,ten, bet ne čia, viskas aišku, tylos,

Wika

Wika portretas
kada mūsų milijonieriai atsikratys godumo ir aukos Lietuvai?! Įdomu, kiek Karbauskis paaukojo?.. Tikriausiai špygą taukuotą

Klausimas

Klausimas portretas
Kada mūsų krepšininkai -verslininkai paaukos nors gydytojų , policininkų, ir visų kitų dirbančių premijoms? Kada mūsų prekybos centrai paaukos mūsų gydytojų policininkų ir visų kitų dirbančių premijoms?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių