Quantcast

Motokroso olimpiadoje – istorinė aukštuma

  • Teksto dydis:

Lietuvos motokroso rinktinė Tautų taurės varžybose pasiekė aukščiausią rezultatą per savo istoriją – A finale užėmė tryliktą vietą.

Startavo Mantujoje

Tautų taurės varžybos, dar vadinamos motociklų kroso olimpiada, rengiamos nuo 1947-ųjų.

Aukščiausia iki šiol mūsiškių užimta vieta buvo 19-oji (2016 m., rinktinei atstovavo Arminas Jasikonis, Dovydas Karka ir Vytautas Bučas).

2019-aisiais mūsiškiai (A.Jasikonis, D.Karka ir Domandas Jazdauskas) į A finalą nepateko ir tarp 34 dalyvių užėmė 28-ą vietą.

Šįkart Lietuvos rinktinė, kurią sudarė A.Jasikonis, D.Karka ir Erlandas Mackonis, startavo Mantujoje (Italija, Lombardijos regionas). Lietuviai pasirodė geriau nei latviai, bet prasčiau nei estai.

Arminas užkliuvo už starto atitvaro, tačiau netrukus pasivijo varžovus ir varžybas užbaigė trečias!

Arminas nenuvylė

20 finale dalyvausiančių komandų paaiškėjo po kvalifikacinių važiavimų.

Pirmasis į Mantujos trasą išvažiavo D.Karka (motociklas "Yamaha", klasė MXGP). Deja, jau prie pirmo posūkio po kontakto su varžovu Dovydas krito, prarado daug brangaus laiko ir užėmė 23-ią vietą.

Panašiai lenktynės susiklostė ir E.Mackoniui (motociklas KTM, klasė MX2) – 26-a vieta.

Tad A.Jasikonio (motociklas "Husqvarna", klasė "Open") laukė itin atsakinga užduotis – užimti ne žemesnę nei penktą vietą. Arminas užkliuvo už starto atitvaro, tačiau netrukus pasivijo varžovus ir varžybas užbaigė trečias! Sėkmingiau važiavo tik olandas Jeffrey Herlingsas ir vokietis Henry Jacobis.

Lietuvos rinktinė užėmė 17-ą vietą. Į finalą taip pat pateko Nyderlandų, Prancūzijos, Italijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Latvijos, Danijos, Kanados, Austrijos, Rusijos, Švedijos, Estijos, Šveicarijos, Ispanijos, Belgijos, Pietų Afrikos Respublikos (PAR), Bulgarijos, Čekijos ir Suomijos motociklininkai.

Lyderis: A.Jasikonis per kvalifikacijos varžybas užėmė trečią vietą. LMSF nuotr.

Taškė itališką purvą

Pirmą įskaitinį finalo MXGP ir MX2 klasių važiavimą D.Karka baigė 27-oje vietoje, E.Mackonis – 36-oje, o mūsiškių komanda buvo 16-oje pozicijoje.

Nuo ryto pliaupė lietus, tad trasa buvo pažliugusi, purvas tyško į visas šalis.

Antras važiavimas – "Open" ir MX2 klasių. A.Jasikonis – devintas, E.Mackonis – 32-oje vietoje, rinktinė – jau trylikta.

Lietus nesiliovė, lenktynininkai slydinėjo ir griuvinėjo, teisėjai mojavo geltonomis vėliavėlėmis.

Trečias važiavimas – MXGP ir "Open" klasių dalyviai, tarp jų – D.Karka ir A.Jasikonis. Arminas finišavo keturioliktas, Dovydas buvo 28-oje vietoje, Lietuvos komanda – trylikta.

Arminas buvo išslydęs iš trasos, motociklas – įstrigęs smėlio pylime, tačiau pavyko išvengti incidento ir grūsties prie antro posūkio.

Tautų taurę iškovojo italai Antonio Cairoli, Mattia Guadagnini ir Alessandro Lupino. Antrą vietą užėmė Nyderlandų, trečiąją – Didžiosios Britanijos motokrosininkai.

7-oje vietoje – Estijos atstovai Harris Kullas, Gertas Krestinovas ir Jorgenas-Matthiasas Talviku, 15-oje – latviai Karlis Sabulis, Mairis Pumpuras ir Tomas Macukas.

Sugrįžo: po devyniolikos metų pertraukos Tautų taurę vėl iškovojo italai. mxgp.com nuotr.

Už nugaros – 18 rinktinių

"Motokroso Tautų taurės varžybos – vienintelės rinktinėms, kai sportininkas gali atstovauti savo šaliai. Labai svarbūs kiekvieno lenktynininko rezultatai, nes jie pildo bendrą taškų kraitį. Mūsų rinktinei kėlėme tik vieną tikslą – patekti į A finalą tarp 20-ies stipriausių pasaulyje. Džiaugiuosi, kad mums pavyko, o trylikta vieta – taip aukštai dar nesame buvę", – sakė Lietuvos motociklų sporto federacijos (LMSF) prezidentė Giedrė Janušauskė.

Lietuvos motokrosininkai komandų įskaitoje aplenkė Kanados (14-a vieta), Latvijos (15), Ispanijos (16), Čekijos (17), Bulgarijos (18), Švedijos (19), PAR (20), Lenkijos (21), Airijos (22), Venesuelos (23), Slovėnijos (24), Slovakijos (25), Kroatijos (26), Portugalijos (27), Ukrainos (28), Islandijos (29), Graikijos (30) ir Maroko (31) atstovus.

Kitos Tautų taurės varžybos numatytos 2022-aisiais JAV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>

> portretas
Saunuoliai !!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių