Quantcast

Motociklininko debiutas Taklamakane: lietuvis finišavo antras

  • Teksto dydis:

„Niekada ten nebuvęs. Ko tikėtis – nežinau, tačiau svarbiausia – sėkmingas finišas ir podiumas“, – išvykdamas į lenktynes Taklamakano dykumoje kalbėjo Arūnas Gelažninkas.

Žinomas motociklininkas – pirmas lietuvis, dalyvavęs nuo 2005-ųjų Kinijos teritorijoje rengiamose „Taklimakan Rally“ bekelės varžybose.

Organizatorių duomenimis, šiemet ralio dalyviams per dvylika dienų teko įveikti 4 258 km su devyniais greičio ruožais (beveik 2 030 km). Iš 37 startavusių motociklininkų finišavo 31, iš 97 ekipažų, važiavusių visureigiais ir bagiais, tikslą pasiekė 76.

Taklamakano lenktynės – didžiausias motociklų ir automobilių maratonas Azijoje, išsiskiriantis sudėtingu reljefu: šlaitais, stačiomis įkalnėmis, gausybe įvairių kliūčių su klampiomis smėlio kopomis, uolomis, akmenų, skaldos ir žvyro atkarpomis.

Palaikymas: antrą vietą užėmęs Lietuvos motociklininkas nestokojo vietos gerbėjų dėmesio. / agdakar.lt nuotr.

Paskutinis greičio ruožas, nors ir labai trumpas, buvo itin vaizdingas – Himalajai, snieguotos viršūnės.

A. Gelažninkas tarp motociklininkų užėmė antrą vietą, nuo nugalėtojo Bradley Coxo (Pietų Afrikos Respublika, 24 val. 28 min. 05 sek.) atsilikęs 34 min. 30 sek.

Trečias buvo kinas Hya Yakepu (lyderiui pralaimėjo 1 val. 49 min. 10 sek.), ketvirtas – prancūzas Neelsas Thericas (–2 val. 11 min. 10 sek.), penktas – kinas Shi Haoyu (–2 val. 17 min. 36 sek.).

Išbandymai: ralio dalyviams teko įveikti ir klampias smėlio kopas, ir lenktyniauti liūčių permerktose vietovėse./ atr123.com nuotr.

„Paskutinis greičio ruožas, nors ir labai trumpas, buvo itin vaizdingas. Trasa raizgėsi po kalnų papėdes, tarpeklius, leidosi žemyn. Himalajai, snieguotos viršūnės, tai ir važiavome banguodami – į kalną, žemyn, vėl į kalną, vėl žemyn, bet buvo ir siaurų keliukų, pavojingų vietų. Reikėjo tiesiog ramiai, saugiai važiuoti ir pasimėgauti vaizdais“, – sakė Arūnas.

Jis džiaugėsi galėjęs dalyvauti šiose varžybose.

„Trasa įspūdinga ir sudėtinga. Reikėjo daug fizinių jėgų, bet emocijos finišavus viską atperka“, – teigė A. Gelažninkas, kartu su B. Coxu atstovavęs „Red Camel Racing“ komandai.

Lietuvis patyrė ir itin ekstremalių išbandymų, vieną jų – važiuodamas pirmą greičio ruožą.

Bendražygiai: A. Gelažninkas (kairėje) atstovavo „Red Camel Racing“ komandai (antras iš kairės – B. Coxas). / „Red Camel Rally“ nuotr.

„Įdomi dienelė visomis prasmėmis. Nuklydau pas tris didžiulius šunis, kurie mane užpuolė. Taip greitai motociklo nuo žemės dar nebuvau kėlęs, bus labai gera pamoka – nesirinkti netinkamo kelio“, – dalijosi įspūdžiais motociklininkas.

Visureigių lenktynes laimėjo kinai Zi Yungangas ir Wangas Zengrongas (34 val. 16 min. 09 sek.), antrą vietą užėmė tarptautinis ekipažas – kinas Zhangas Guoyu ir ispanas Oriolis Mena Valdearcosas (nuo nugalėtojų atsiliko 5 min. 30 sek.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių