Quantcast

Motoakrobatai jungiasi prie vaikų kovos su vėžiu

  • Teksto dydis:

Motosporto pasaulį šį pavasarį sudrebino uteniškio Šarūno Kezio pasiektas Gineso rekordas. Daugiausia apsisukimų ant vieno rato per minutę padaręs motoatletas nestovi vietoje –  visi komandos „Utena Stuntriders“ vasaros savaitgaliai užimti pasirodymais autosporto renginiuose, tad kvapą gniaužiantys triukai džiugins ne vieno smalsuolio akį. Pats Šarūnas Kezys pripažįsta, kad iš pradžių motociklai buvo tik smagus laiko praleidimo būdas, o spontaniškai su Nerijumi Malinausku sukūrus komandą, ši skina pergales ir džiugina motosporto entuziastus jau 5-erius metus.

Kodėl visgi susižavėjote motociklais?

Nuo vaikystės traukė technika. O motorolerį, vėliau ir motociklą galima legaliai vairuoti kur kas anksčiau nei automobilį. Gal dėl to ir liko didesnė trauka motociklams.

„Utena Stuntriders“ komanda puikiai žinoma motosporto pasaulyje. Kaip susikūrėte?

Važinėdami vaikystėje su motoroleriais turėjome klubą („utn scooters“ – red. past.). Tas klubas suburdavo daug bendraminčių į vieną vietą. Laikui bėgant vieniems patiko važinėti po miestą ar užmiestį, kitiems treniruotis ir važinėti ant vieno rato. Dėl to atsirado ir mūsų komanda, kurios tikslas buvo suburti tokius pat bendraminčius uteniškius. Mes gyvuojame apie penkerius metus, nors oficialios datos nėra, nes pradžioje tikslas buvo tik gerai praleisti laiką.

Kodėl pasirinkote akrobatinius triukus, o ne motociklų lenktynes kaip sportą?

Šalia Utenos nebuvo ir nėra jokios trasos, kur galima treniruotis lenktynėms. Keista, bet net nebuvau susimastęs, kodėl mes net nebandėme lenktyniauti. Motoakrobatika – tai pakankamai laisvo stiliaus sportas, tai ir žavi. Galima ir greitai lakstyti mažoje aikštelėje, ir lėtai atlikti pavojingus akrobatinius triukus.

Kokia ekstremaliausia situacija, kurią teko patirti su motociklu?

Man ekstremalu, kai gaunu daug adrenalino. Žinoma, jo gauni daugiausia, kai lieka vos milisekundė iki avarijos. Pavyzdžiui, tai – momentai, kai dideliu greičiu leki ant priekinio rato ir jauti, kad su atleistais stabdžiais riedi 5 metrus. Tada laikas lyg sustoja ir tie 5 metrai pasidaro kaip kilometras.

Kokį patarimą duotumėte pradedančiajam motociklininkui, kuris nori išmokti akrobatinių triukų?

Labai sudėtingas klausimas, nes patarimų galiu duoti milijoną, reikia tik nebijoti klausti. Yra daugybė aspektų, pradedant nuo savęs paruošimo iki technikos paruošimo ir t.t. Manau, norinčiam pradėti reiktų pirmiausia susisiekti su mumis – „Utena Stuntriders“ (juokiasi).

Gineso rekordas – didžiulis pasiekimas visai komandai. Koks buvo jausmas?

Jausmas buvo pats nuostabiausias – euforija, pasididžiavimas... Viskas vienoje vietoje. O mes jau turime ir kitų idėjų, tik joms reikia daug laiko. Komunikacija su Jungtiniais Arabų Emyratais užtrunka.

Pamatysime jus rugpjūčio 15 d. Kačerginėje, „All United by Melitta®“ renginyje, skirtame paremti vėžiu sergančius vaikus. Kas laukia žiūrovų? 

Sezono metu visi savaitgaliai dažniausiai būna užimti, o tokiame renginyje, kur bus labai daug veiksmo, su komandos draugu Nerijumi Malinausku visuomet norime sudalyvauti. Mes turime savo pasirodymų programas, kurias tobuliname nuolatos, tad gali būti, kad programa bus nauja ir nematyta. Autosporto bendruomenė tampa vis vieningesnė, tad mes džiaugiamės, jog būsime šios iniciatyvos dalimi. Dalyvavimas įgauna visai kitą prasmę, kai dovanoji ne tik smagų renginį, bet ir padedi tiems, kas kovoja su sunkia onkologine liga.


Šiame straipsnyje: Utena Stuntridersmotosportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių