Quantcast

Moterų rankinio rinktinei nepadės ne vien legionierės

Ne stipriausios sudėties Lietuvos moterų rankinio rinktinė mėgins siekti kelialapio į pasaulio čempionato finalo turnyrą.

Rungtyniaus Skopjėje

Šeštadienį rankininkės rinkosi į Vilniuje rengiamą treniruočių stovyklą, o kitą savaitę žengs į Skopjės areną, kur žais trejas pasaulio čempionato atrankos 2-os grupės rungtynes.

Kovo 19-ąją lietuvės išmėgins jėgas su Graikijos komanda, 20 d. – su Šiaurės Makedonijos ekipa, o 21 d. – su Islandijos atstovėmis.

Į kitą atrankos etapą pateks 1–2 vietas grupėje užėmusios rinktinės.

Pirmoje grupėje kovos Slovakijos, Ukrainos, Izraelio ir Liuksemburgo rankininkės, trečioje – Turkijos, Portugalijos ir Suomijos, ketvirtoje – Austrijos, Italijos ir Kosovo, penktoje – Baltarusijos, Šveicarijos ir Farerų salų.

Šios varžybos turėjo vykti 2020 m. gruodį, tačiau dėl pandemijos buvo perkeltos į 2021-uosius.

Yra atsisakiusiųjų

Lietuvos rinktinės trenerių štabui, kuriam vadovauja Karolis Kaladinskas, dėl įvairių priežasčių nepavyko suburti pajėgiausių žaidėjų, pirmiausia – legionierių.

Tad nacionalinės komandos pagrindą sudarys Vilniaus, Kauno miesto ir rajono klubų atstovės, tarp jų bus geriausia 2020 m. šalies rankininkė Karolina Sparnauskaitė (Kauno rajono "Cascada-Garliava SM") ir viena rezultatyviausių Lietuvos čempionato žaidėjų 17-metė Silvija Mackonytė (Vilniaus "Tauras").

Iš 35 pavardžių, buvusių išplėstiniame sąraše, teko išbraukti net šešiolika ir ieškoti naujų kandidačių.

"Situacija tokia: keturios užsienyje žaidžiančios rankininkės atsisakė atvykti į rinktinę arba negalėjo atvykti dėl klubo interesų; trys legionierės sustabdė arba baigė sportinę karjerą; keturios kandidatės iš Lietuvos klubų – traumuotos, dar keturioms nepavyko suderinti sporto ir savo pagrindinių darbų. Iš 35 pavardžių, buvusių išplėstiniame sąraše, teko išbraukti net šešiolika ir ieškoti naujų kandidačių. Nesu patenkintas tokia padėtimi, bet tai skatina dar labiau pasitempti ir didžiuotis tomis žaidėjomis, kurios nori, geba ir yra pasiryžusios atstovauti šalies rinktinei, nes tai joms – garbės reikalas", – teigė K.Kaladinskas.

Varžovės rikiuoja gretas

Graikės, makedonės, islandės, kaip ir lietuvės, pastaruoju metu didelių kalnų nenuvertė.

Pernai dėl pandemijos nutraukus Europos čempionato atrankos varžybas, šių šalių rinktinės, sužaidusios vos po dvejas rungtynes, liko už finalo turnyro borto. Europos rankinio federacija (EHF) nusprendė, kad dėl trofėjų kovos tos pačios šešiolika ekipų, kaip ir 2018-aisiais.

Šįkart tarp kandidačių atstovauti Šiaurės Makedonijai – legionierės iš Izraelio, Prancūzijos, Rusijos, Rumunijos, Vengrijos, Kroatijos, Vokietijos, Serbijos klubų.

Islandijos rinktinės branduolį sudarys šalies klubų IBV, "Fram", "Valur", "Kopavogs", "Stjarnan" bei "Knattspyrnufelag Akureyrar" žaidėjos, jų gretose – ir patyrusi Karen Knutsdottir (102 rungtynės nacionalinėje ekipoje, 369 įvarčiai).

Graikijos nacionalinei ekipai padės trys legionierės – Lamprini Tsakalou ("Podrafka", Kroatija), Magdalini Kepesidou ("Start Elbląg", Lenkija) ir Agni Zygoura ("Rocasa Gran Canaria", Ispanija).

Rinktinė

Vartininkės: Renata Jatulevičė ir Kotryna Vasiliauskaitė (abi – Vilniaus "Eglė"), Evita Žilionytė (Vilnius "Tauras").

Aikštės žaidėjos: Dovilė Ilčiukaitė ir Greta Rinkevičiūtė (abi – "Allensbach", Vokietija), Aušra Šponė, Rita Repečkaitė, Greta Sadauskaitė ir Auksė Sviderskienė (visos – "Eglė"), Silvija Mackonytė ("Tauras"), Emilė Aglinskaitė ir Karolina Sparnauskaitė (abi – Kauno rajono "Cascada-Garliava SM"), Martyna Vaitkutė, Viltė Lubytė ir Grėta Burkaitė (visos – Kauno "Acme-Žalgiris"), Jūratė Žilinskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Legionierius Lietuva skelbia , kaip geriausius LIETUVOS sportininkus , o kai REIKIA LIETUVAI -- ŠIE ATSUKA NUGARĄ .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių