Quantcast

Moterų bokso rinktinė – vyrų rūpestis

Lietuvos moterų bokso čempionatai rengiami jau penkerius metus, tačiau nacionalinės rinktinės kol kas nėra. Burti ją ėmėsi Kauno kovinio sporto klubo "Strikers" treneris Vytautas Binkis.

Federacija pritaria?

"Jei pavyks įgyvendinti sumanymą, tai bus istorinis įvykis. Mūsų boksininkės dalyvauja tarptautinėse varžybose, tačiau dažniausiai pavieniui ir savo lėšomis", – sakė V.Binkis.

Artimiausiu metu jis su kolegomis planuoja oficialiai kreiptis į Lietuvos bokso federaciją (LBF). Anot V.Binkio, jos prezidentas Darius Šaluga teigiamai vertina idėją suburti šalies moterų bokso rinktinę.

"Specialisto, atsakingo vien už šią bokso sritį, federacijos valdyboje nėra, bet visada palankiai vertiname iniciatyvas bokso labui", – teigė LBF referentas Donatas Mačianskas.

Šiemet balandį Kėdainiuose surengtame Lietuvos moterų bokso čempionate dalyvavo 21 sportininkė. Sėkmingiausiai pasirodė Vilniaus atstovės, iškovojusios tris aukso medalius iš penkių galimų.

Pirmą kartą įvyko ir jaunių (14–15 m.) bei jaunimo (16–17 m.) merginų bokso čempionatai.

Ieško trenerio

Šią savaitę klubuose "Strikers" ir "Dainralfas" treniravosi penkiolika boksininkių iš Kauno, Vilniaus, Panevėžio, Pasvalio.

Iš Panevėžio klubo "Olimpietis" buvo atvykęs treneris Darius Katkevičius, su juo – Europos jaunių ir jaunimo čempionato bronzos medalio laimėtoja Rūta Sutkutė.

Pratybose taip pat dalyvavo Lietuvos čempionės bei prizininkės kaunietės Ieva Žliobaitė, Vestina Bagdonaitė, Evelina Puidaitė ir karjerą ringe pradedančios Vytautė Kupčiūnaitė, Jolita Daujotaitė, tačiau dėl asmeninių priežasčių negalėjo atvykti 2014-ųjų pasaulio čempionato 5-osios vietos laimėtoja Vaida Valskytė.

"Rengiamės suburti ir trenerių kolektyvą. Rinktinės vyriausiojo trenerio pareigoms eiti yra keturi ar net penki kandidatai. Taip pat štabe bus fizinio rengimo ir taktikos treneriai, psichologas", – kalbėjo V.Binkis.

Tikimasi, kad nacionalinės ekipos krikštas bus lapkričio 20–21 d. Švedijoje, kur vyks moterų bokso varžybos, o kelios boksininkės išmėgins jėgas jau kitą savaitę Panevėžyje, 17-ajame tarptautiniame Vitalijaus Karpačiausko turnyre.

Yra olimpinių vilčių

"Svarbiausi išbandymai – Europos čempionatas gruodį ir pasaulio čempionatas 2016-ųjų sausį, kuriame bus dalijami kelialapiai į Rio de Žaneiro olimpiadą", – sakė V.Binkis.

Pasaulio čempionate mūsų šaliai atstovaus trenerio Juozo Juocevičiaus auklėtinė V.Valskytė, kilusi iš Kazlų Rūdos.

Tarptautinė bokso mėgėjų asociacija (AIBA) surengs ir du papildomus atrankos į olimpines žaidynes turnyrus.

"Šiuo metu apie olimpiadą gali svajoti tik Vaida. Kitoms mūsų boksininkėms dar reikia daug pasimokyti taktikos dalykų, padirbėti  ir fiziškai. Tačiau ateityje galime tikėtis aukštų pasiekimų iš panevėžietės R.Sutkutės, dar kelių gabių kovotojų", – svarstė V.Binkis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bokso gerbėjas

Bokso gerbėjas portretas
Gera mintis, įdomi idėja, nauji veidai bokse... tik nežinau kiek ilgai ji tęsis nes labai jau LBF šiuo metu stagnacijos sukaustyta. Jie nesugeba Lietuvos čempionatų, turnyrų normaliai prasivesti. Tad sėkmės visiems šio projekto iniciatoriams ir KANTRYBĖS !!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių