Quantcast

Molėtuose – mūšis dėl LRF supertaurės

  • Teksto dydis:

Jau šį šeštadienį Molėtuose susitiks stipriausios vyrų ir moterų praėjusio sezono komandos, kurios susikaus dėl pirmojo šio sezono trofėjaus – LRF supertaurės.

Itin atkaklaus mūšio laukiama moterų finale, kur santykius aiškinsis dar nuo praėjusių metų nesuvestų sąskaitų turinčios Vilniaus „Eglė – SM Tauras“ ir Kauno raj. „Cascada – HC Garliava SM“ ekipos.

Pernai pasidalinta po trofėjų

Praėjusiais metais abi komandos turėjo po progą džiaugtis skambiomis pergalėmis. Vilniaus „Eglė – SM Tauras“ triumfavo Utenoje vykusiose LRF taurės varžybose, o Kauno rajono „Cascada – HC Garliava SM“ šventė pergalę Lietuvos moterų rankinio lygoje.

Įdomu tai, jog abi šios komandos pernai nė karto nesusitiko finale. Jų keliai susikirsdavo pusfinalio varžybose. Tiek pusfinalis LRF taurėje, tiek serija iki dviejų pergalių LMRL pasižymėjo kieta ir permaininga kova, o komandos pasidalino po pergalę.

Abiejų komandų žaidėjos sutinka, jog praėjusį sezoną kova buvo itin aršį. „Jau net nežinau, kurias čia rungtynes galima vadinti nepricipinėmis. Kai rungtyniauji su vienodo pajėgumo komandomis kitaip ir negali būt. Tiek su „ACME – Žalgiriu“, tiek su „Egle – SM Tauru“ kovos būna atkaklios“, – apie stipriausių Lietuvos moterų rankinio ekipų akistatas kalbėjo viena iš Garliavos ekipos lyderių Emilė Aglinskaitė.

Su E. Aglinskaitės nuomone sutiko ir būsima jos varžovė Rita Repečkaitė: „Manau, galima šias rungtynes laikyti pincipinėmis. Juolab, kai tai bus pirmosios rungtynės abiems ekipoms.“

Tarpsezoniu daugiau keitėsi Garliavos komanda

Daugiau pokyčių šiuo tarpsezoniu išgyveno Kauno rajono „Cascada – HC Garliava SM“ ekipa. Skaudžiausia netektis Kauno rajono komandai į Vokietiją išvykusi rezultatyviausia praėjusio sezono LMRL žaidėja – Greta Rinkevičiūtė.

Nors ir neteko G. Rinkevičiūtės Kauno rajono komanda sulaukė solidaus pastiprinimo. Prie ekipos prisijungė iš motinystės atostogų grįžtanti Inesa Verbovik, taip pat Garliavos komandos marškinėliais po pertraukos vėl vilkės ir Kamilė Bušaitė.

„Pokyčiai mūsų komandoje tikrai jaučiami, startuosim pasipildę ne tik jaunomis žaidėjomis, bet ir patyrusiomis – Inesa bei Kamile. Pasirengimas sezonui vyko kaip ir įprastai, stengėmės sustiprėti fiziškai prieš naujo sezono startą“ – apie pokyčius komandoje bei pasirengimą sezonui kalbėjo garliavietė E. Aglinskaitė.

Vilniaus komandos stiprybe šį sezoną galėtų tapti praktiškai nepasikeitusi komandos sudėtis. „Eglei – SM Taurui“ pavyko išsaugoti visas savo lyderes bei prijungti keletą jaunų perspektyvių žaidėjų.

Ekipos senbuvė R. Repečkaitė džiaugėsi tuo, jog ekipa startuoja praktiškai nepasikeitusi: „Manau, jog pasiruošimas vyko labai sklandžiai. Nuo fizinio pasirengimo iki taktikos analizavimo. Viskas vyko palaipsniui. Smagu, kad komanda po praeitų metų nelabai pasikeitė, tik prisijungė keletas jaunų žaidėjų, kurios, manau, sezono metu puikiai pagelbės komandai.“

Ekipos LRF supertaurės varžybose susikaus pirmą kartą

Iki šiol daugiausiai kartų LRF supertaurę iškovojusi komanda ir Kauno „ACME – Žalgiris“ ir tai bus pirmas kartas, kai ši komanda nesikaus dėl pirmojo sezono trofėjaus. Žalgirietės iki šiol 4 kartus džiaugėsi pergale šiame turnyre ir tik kartą (2015 metais) pergale džiaugėsi Kauno rajono „Cascada – HC Garliava SM“

Garliavietėms tai bus jau ketvirtasis bandymas pradėti sezoną iškovoti trofėjų. Visus kartus jų varžovėmis buvo „ACME – Žalgiris“ rankininkės, kurios laimėjo dvi iš trijų tarpusavio dvikovų. „Eglei – SM Taurui“ tai bus tik antrasis kartas, kai ekipa kausis LRF supertaurėje. 2016 metais Jurbarke vilnietės turėjo pripažinti „ACME – Žalgirio“ pranašumą.

„Džiugu būtų pradėti sezoną pergale ir iškovotu titulu. Vis tik, suprantame, jog sezonas ilgas ir viskas dar laukia priešakyje“, – apie laukiančias rungtynes kalbėjo Garliavos klubo įžaidėja E. Aglinskaitė.

Dar nė karto supertaurės neiškovojusios „Eglės – SM Tauro“ linijos žaidėja R. Repečkaitė, jog pergalė Molėtuose galėtų tapti gera paspirtimi komandai viso sezono metu: „Titulas svarbus, nes tai būtų puiki paspirtis ir Lietuvos čempionatui. Kiekviena pergalė suteikia komandai daugiau pasitikėjimo savo jėgomis.“

LRF supertaurės moterų finalas Molėtuose vyks rugsėjo 14 dieną 12:00 valandą. Po pirmojo susirėmimo klubų lygmenyje dalies merginų lauks startas ir su Lietuvos moterų rankinio rinktine, kur jau rugsėjo 20 dieną pradės pasirengimą Europos čempionato atrankos kovoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių