Quantcast

Medaliais džiaugėsi ne vien lietuviai

  • Teksto dydis:

Kauno atviro šiuolaikinės penkiakovės čempionato medalius išsidalijo ne vien Lietuvos miestų, bet ir Baltarusijos sportininkai.

Jėgas išmėgino 121 penkiakovininkas, jie startavo penkių amžiaus grupių varžybose.

Mergaičių ir merginų grupėje aukso medalius iškovojo Polina Trofimova (Vilnius, iki 11 metų), Adelė Venskutė (Šiauliai, iki 13 metų), Neringa Banytė (Telšiai, iki 15 metų), Mira Buraja (Mogiliovas, iki 17 metų) ir Lizaveta Ježeleva (Mogiliovas, iki 19 metų).

Sidabrą pelnė kaunietės Meda Ramanauskaitė (iki 11 metų), Neringa Gudelevičiūtė (iki 13 metų) ir Meilė Žurauskaitė (iki 19 metų), bronzą – Tėja Pakinkytė (iki 17 metų) ir Austėja Košelevaitė (iki 19 metų).

Berniukų ir vaikinų grupėje sėkmingiausiai pasirodė kauniečiai Liutauras Valeika (iki 11 metų), Kajus Marozas (iki 17 metų) ir Titas Puronas (iki 19 metų) bei telšiškiai Džiugas Klevas (iki 13 metų) ir Ervinas Savickis (iki 15 metų).

"Varžybose svečiavosi mūsų partneriai iš Suomijos, kompanijos "Eco-Aims Oy", jie testavo šaudymo įrangą. Tad per apšilimą sportininkai galėjo sureguliuoti savo pistoletus, buvo užtikrinta sklandi šios rungties eiga", – sakė čempionatą surengusio Kauno klubo "Hiperionas" vadovas ir treneris Paulius Aleksandravičius.

Šį sezoną P.Aleksandravičiaus auklėtiniai blykstelėjo ir Lietuvos čempionate: aukso medalį iškovojo Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė, sidabro – T.Puronas (jis – ir šalies jaunimo čempionas).

G.Venčkauskaitė-Juškienė, taip pat vilniečiai Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Justinas Kinderis jau turi kelialapius į 2020-ųjų Tokijo vasaros olimpines žaidynes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių