Quantcast

Mažąją Lietuvos čempionę sveikino tituluota mama

  • Teksto dydis:

Šiuolaikinės penkiakovės bendruomenė pirmą kartą po karantino susirinko į varžybas – buvo surengtas pirmasis Lietuvos bėgimo ir šaudymo rungties ("Laser-run") čempionatas.

Startavo ir vaikai

Beveik 140 varžybų dalyvių pagal amžių buvo suskirstyti į kategorijas: suaugusiųjų, iki 19-os, 17-os, 15-os, 13-os, 11-os ir 9-erių metų.

Absoliučiai geriausius rezultatus pasiekė kauniečiai – olimpietė Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė (11 min. 52 sek.) ir Titas Puronas (11 min. 19 sek.).

Į sėkmingiausiai startavusiųjų trejetus taip pat pateko vilnietės Aurelija Tamašauskaitė (12 min. 21 sek.) ir Elžbieta Adomaitytė (Vilnius, 12 min. 39 sek.) bei kaunietis Paulius Vagnorius (11 min. 53 sek.) ir vilnietis Jevgenijus Galuška (12 min. 38 sek.).

Neįprastas išbandymas

Kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes jau iškovojusi G.Venčkauskaitė-Juškienė teigė, kad dalyvauti tik savo stipriausios rungties – bėgimo ir šaudymo – varžybose buvo šiek tiek keista.

"Šiuolaikinės penkiakovės varžybose dieną pradedi nuo kitų rungčių ir prieš bėgimą bei šaudymą jau būna ramiau, mažiau jaudulio. Dabar nerimo buvo net daugiau", – sakė sportininkė.

Pasaulyje vien bėgimo ir šaudymo rungties varžybos sparčiai populiarėja, vyksta atskiri turai, rengiami Europos ir pasaulio čempionatai, tačiau G.Venčkauskaitė-Juškienė teigė juose dalyvauti neturinti noro – visą dėmesį skiria tik klasikinei šiuolaikinei penkiakovei.

"Nesinorėjo startuoti atskirose rungtyse. Antai Justinas Kinderis dalyvavo bėgimo varžybose, bet mes to privengiame", – teigė olimpietė.

Patarinėjo garsenybės

Šiemet atšauktos beveik visos šiuolaikinės penkiakovės tarptautinės varžybos. Kol kas išlieka tikimybė, kad vis dėlto bus surengtas pasaulio čempionatas Meksikoje.

"Laukėme Europos čempionato, bet jį atšaukė. Netikiu, kad vyks ir pasaulio čempionatas, nes visi planai keičiasi kas porą savaičių", – svarstė G.Venčkauskaitė-Juškienė.

COVID-19 pandemija turėjo ir tebeturi įtakos mūsų sportininkams.

Itin azartiškai kovojo jauniausi Lietuvos čempionato dalyviai. Daugumai jų tai buvo galimybė pirmą kartą išbandyti jėgas varžybose ir pasidžiaugti pirmaisiais medaliais.

Ypatingą trenerių komandą turėjo mergaičių (iki 11 m.) čempione tapusi Adriana Zadneprovskytė – patarimus jai dalijo tėvai: olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir keturiskart pasaulio bei dukart Europos čempionas Andrejus Zadneprovskis.

Tikisi keturių olimpiečių

"COVID-19 pandemija turėjo ir tebeturi įtakos mūsų sportininkams. Esu laimingas, kad visi atletai ir treneriai sveiki. Tačiau padėtis – sudėtinga, sutrikę pasirengimo olimpinėms žaidynėms planai ir visas procesas, atšauktos visos pagrindinės tarptautinės varžybos. Tai nepadeda išlaikyti tinkamos motyvacijos", – interviu "Olimpinei panoramai" sakė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) prezidentas Genadijus Makuševas.

Kelialapius į Tokijo olimpines žaidynes jau turi L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė, G.Venčkauskaitė-Juškienė ir J.Kinderis, tačiau, anot G.Makuševo, yra vilčių, kad kitąmet atrankos barjerą gali įveikti ir kaunietis Dovydas Vaivada.

"Teisę dalyvauti olimpiadoje galima užsitikrinti ir pagal tarptautinį reitingą. Šiuo metu Dovydas yra 25-as. Vienai šaliai žaidynėse daugiausia gali atstovauti keturi sportininkai – dvi moterys ir du vyrai", – teigė LŠPF vadovas.

Jis pasidžiaugė, kad progresuoja pajėgi jaunų penkiakovininkų karta – Ieva Serapinaitė, A.Tamašauskaitė, E.Adomaitytė, D.Vaivada.

Čempionai

Iki 9 m. – Luka Remezaitė (Telšiai) ir Adomas Jurgutis (Kaunas), iki 11 m. – Adriana Zadneprovskytė (Vilnius) ir Mykolas Kimbaras (Telšiai), iki 13 m. – Meda Ramanauskaitė (Kaunas) ir Liutauras Valeika (Kaunas), iki 15 m. – Greta Daunoravičiūtė (Kaunas) ir Danielius Jodokas (Šiauliai), iki 17 m. – Tėja Pakinkytė (Kaunas) ir Ugnius Kabelinskas (Kaunas), iki 19 m. – Elžbieta Adomaitytė (Vilnius) ir Titas Puronas (Kaunas), moterys – Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė (Kaunas), vyrai – Jevgenijus Galuška (Vilnius).

Absoliučiai geriausius šių varžybų rezultatus pasiekė kauniečiai – olimpietė Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė ir Titas Puronas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių