Quantcast

M. Pacquiao baigė boksininko karjerą, galvoja apie Filipinų prezidento postą

Filipinų bokso legenda ir būsimas 2022 metų prezidento rinkimų kandidatas Manny Pacquiao (Manis Pakjao) trečiadienį pareiškė, kad po dešimtmečius trukusios sėkmingos karjeros ringe jis deda į šalį bokso pirštines.

Aštuonių svorio kategorijų pasaulio bokso čempionas ir senatorius, laikomas realiu pretendentu pakeisti dabartinį prezidentą Rodrigo Duterte (Rodrigą Dutertę), pranešė, jog sprendimas pasitraukti iš sporto, ištraukusio jį iš skurdo, buvo „sunkiausias sprendimas“ jo gyvenime.

„Man yra sunku susitaikyti, kad mano kaip boksininko laikas baigėsi“, – sakė 42 metų M. Pacquiao greitai išplitusiame vaizdo įraše, paskelbtame socialiniame tinkle „Twitter“.

„Šiandien skelbiu apie savo pasitraukimą“, – nurodė jis.

Tai įvyko praėjus kelioms savaitėms po to, kai vienu geriausių visų laikų boksininkų laikomas M. Pacquiao pralaimėjo, kaip paaiškėjo, paskutinę profesionalią kovą prieš kubietį Yordenisą Ugasą (Jordenisą Ugasą) Las Vegase.

M. Pacquiao savo politinę karjerą pradėjo 2010 metais, tapęs Kongreso nariu, o vėliau buvo išrinktas į Senatą. Praėjusią savaitę jis pranešė, kad sieks aukščiausio posto šalyje.

M. Pacquiao, vedęs penkių vaikų tėvas, padėkojo milijonams savo gerbėjų visame pasaulyje ir ypač savo ilgamečiui treneriui Freddie Roachui (Fredžiui Roučui) ir pavadino jį savo „šeima, broliu ir draugu“.

Daugeliui filipiniečių M. Pacquiao yra kultinė asmenybė. Jis garbinamas dėl savo smūgio jėgos ir sugebėjimo iš beviltiško gatvės vaiko pakilti į bokso pasaulio viršūnę. 

Būdamas 14 metų jis buvo išmestas iš vidurinės mokyklos, pardavinėjo spurgas šalikelėje ir dirbo prekių kroviku bakalėjos krautuvėje, kad padėtų savo motinai auginti du jaunesnius vaikus.

Per keletą metų šis neaukšto ūgio kairiarankis tapo profesionaliu boksininku.

Sporto aistruoliams M. Pacquiao yra gyvas įrodymas, kad sunkus darbas gali atnešti sėkmę visiems, nepriklausomai nuo jų kilmės.

Tačiau kaip politikas M. Pacquiao yra vertinamas prieštaringai, turi daugybę niekintojų.

Kritikai jį kaltina nebaigus mokyklos dėl intelekto trūkumo, taip pat dėl dažno neatvykimo į Senato posėdžius, keldami klausimą dėl jo sugebėjimo valdyti 110 mln. gyventojų turinčią šalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių