Quantcast

Lūkesčiai didesni už prognozes

  • Teksto dydis:

Tarptautinės lengvosios atletikos asociacijos (IAAF) ekspertas prognozuoja, kad tarp pretendentų į pasaulio čempionato medalius bus ir Lietuvos sportininkas – disko metikas kaunietis Andrius Gudžius.

Aštuoni debiutantai

16-asis pasaulio lengvosios atletikos čempionatas startuos rytoj Londono olimpiniame stadione. Lietuvai atstovaus penkiolika sportininkų.

Daugiausia patirties yra sukaupusios disko metikė Zinaida Sendriūtė ir ėjikė Brigita Virbalytė-Dimšienė – jos dalyvavo ir 2009 m. Berlyne vykusiose planetos pirmenybėse.

Pirmą kartą tokio lygio varžybose startuos ieties metikai Liveta Jasiūnaitė ir Edis Matusevičius, maratonininkai Vaida Žūsinaitė, Remigijus Kančys ir Ignas Brasevičius, ėjikai Živilė Vaiciukevičiūtė, Monika Vaiciukevičiūtė ir Arturas Mastianica.

IAAF eksperto Steveno Millso nuomone, tarp savo rungties finalininkų turėtų būti ir į medalį pretenduos disko metikas A.Gudžius.

Viltingas sezonas

Šį sezoną geriausias disko metimo rezultatas priklauso švedui Danieliui Stahliui – 71,29 m. Antras – jamaikietis Fedrickas Dacresas (68,88 m), trečias – A.Gudžius (68,61 m).

"Lietuvos olimpietis šiemet meta diską 3 m toliau nei pernai. A.Gudžius pagerino asmeninį rekordą, sėkmingai pasirodė "Deimantinės lygos" varžybose", – pabrėžė S.Millsas.

Eksperto nuomone, būtų klaidinga nurašyti triskart pasaulio ir 2012 m. olimpiados čempioną vokietį Robertą Hartingą bei dukart olimpinį vicečempioną lenką Piotrą Malachowskį.

"R.Hartingo sportinė forma vis gerėja – jis laimėjo pastarąsias dvejas varžybas, kuriose dalyvavo ir jaučia didelį šviežių jėgų antplūdį. Tai iškalbingas koziris prieš kovas Londono arenoje", – svarstė S.Millsas.

Lietuvę pristabdė trauma

IAAF eksperto apžvalgose paminėta ir šuolininkė į aukštį vilnietė Airinė Palšytė, kovo mėnesį per Europos uždarų patalpų čempionatą pagerinusi Lietuvos rekordą (2,01 m).

2017-ųjų sezono lyderė – rusė Marija Lasickienė (2,06 m).

"2 m ribą šiemet yra įveikusi dar viena šuolininkė – A.Palšytė. Tai ji padarė pavasarį Belgrade. Atrodė, kad lietuvės pasiekimas – puiki preliudija sėkmingai vasaros kampanijai, tačiau sportininkę pristabdė trauma, todėl ir pasirodymas atvirame stadione – kuklesnis", – teigė S.Millsas.

Liepos 20-ąją A.Palšytė per Lietuvos čempionatą Palangoje iššoko į aukštį 1,85 m. Tai kol kas geriausias jos rezultatas šį sezoną ir tik 86-asis pasaulyje.

Ką nuspręs U.Boltas?

Viena karščiausių pasaulio čempionato intrigų – kaip seksis greičio karaliui Usainui Boltui ir ką jis nuspręs po varžybų.

Aštuoniskart olimpinis ir vienuolika kartų pasaulio čempionas U.Boltas užsiminė, kad jam startas Londone bus paskutinis – garsusis sprinteris ketina baigti sportininko karjerą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių