Quantcast

LTOK Vykdomojo komiteto posėdyje pristatyta trijų ketvirčių biudžeto apyskaita

Ketvirtadienį Vilniuje vyko Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomojo komiteto posėdis, kuriame pristatyta trijų šių metų ketvirčių organizacijos biudžeto įvykdymo apyskaita ir artėjantys bei įvykę renginiai.

Sausio-rugsėjo mėnesių LTOK biudžeto apyskaitą pristatė organizacijos iždininkas Darius Čerka.  Per tris šių metų ketvirčius LTOK surinko 10 mln. 626 tūkst. eurų.

Komiteto išlaidos siekė 6,68 mln. eurų. Didžioji dalis šių lėšų – 5 mln. eurų –  buvo skirta olimpinio sporto finansavimui, kurį LTOK vykdė iki liepos 1 d., kol visą aukščiausio meistriškumo sporto finansavimą perėmė valstybė.

„Pasikeitus finansavimo sistemai, LTOK padėtis ir ateitis nėra aiški, todėl stengiamasi taupyti visose programose, siekiant susikurti pagrindą ateičiai“, – sakė D. Čerka.

„Stengiamės taupyti net ir tose programose, kurios buvo patvirtintos biudžete“, – antrino LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Lietuvos olimpinio fondo (LOF) pajamos per tris ketvirčius pasiekė 1 mln. 81 tūkst. eurų ir 81 tūkst. eurų viršijo metinį planą. Skaičiuojama, kad LOF išlaidos siekė 664,7 tūkst. eurų.

LTOK prezidentė D. Gudzinevičiūtė pristatė informaciją iš Graikijoje vykusio Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOK) Vykdomojo komiteto posėdžio. Viena pagrindinių renginio temų – vasarą Krokuvoje (Lenkijoje) vyksiančios Europos žaidynės.

„Pasiruošimo Europos žaidynėms pradžia nebuvo lengva – pandemija, pabėgėlių krizė – tačiau džiugu matyti, kad sunkumai yra įveikiami, o procesas įsibėgėjo ir vyksta sklandžiai. Esu įsitikinusi, kad renginys bus sėkmingas ir įsimintinas ne tik dalyviams, bet ir Lenkijos gyventojams. Žinoma buvo daug kalbama ir apie rusų bei baltarusių dalyvavimą Europos žaidynėse. Šiuo metu jų dalyvavimas nėra įsivaizduojamas. Jau aišku, kad sausį Italijoje vyksiančiame Europos jaunimo žiemos olimpiniame festivalyje šių komandų tikrai nebus“, – sakė D. Gudzinevičiūtė.

Praėjusią savaitę ji, kaip EOK viceprezidentė, dalyvavo Romoje vykusioje iškilmingoje ceremonijoje, kurios metu buvo uždegta Europos jaunimo žiemos olimpinio festivalio ugnis. Festivalis Friulio-Venecijos Džulijos regione vyks sausio 21-28 dienomis.

LOF projektų vadovas Ignas Gibas pristatė spalio pabaigoje vykusią „LTeam“ konferenciją. Šį kartą tradicinis renginys buvo skirtas tik aukščiausio lygio sportininkams. Į Druskininkuose vykusią konferenciją susirinko devynių sporto šakų atstovai.

„Sudėtingiausias dalykas organizuojant tokį renginį – rasti visiems tinkamą datą: sportininkai dažnai būna išvykę į treniruočių stovyklas, varžybas. Galime pasidžiaugti, kad sulaukėme daugybės gerų atsiliepimų ir pasiūlymų ateities konferencijoms“, – sakė I. Gibas.

Vykdomojo komiteto nariams jis taip pat pristatė besibaigiantį Sporto kino festivalį. Aštuntus metus LTOK organizuojamas renginys šįkart vyko kino teatre „Pasaka“, Vilniuje. Festivalio programą sudarė keturi vaidybiniai ir trys dokumentiniai filmai.

Gruodžio 21 dieną Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyks tradiciniai Lietuvos sporto apdovanojimai. Iškilmingos ceremonijos metu bus pagerbti geriausiai šiemet olimpinėse ir paralimpinėse rungtyse pasirodę sportininkai.

LTOK Olimpinio švietimo direkcijos vadovas Kasparas Šileikis spalį dalyvavo Olimpinių vertybių ugdymo programos (OVUP) vertinimo seminare Lozanoje (Šveicarija). Čia jis buvo pakviestas pasidalinti gerąja OVUP įgyvendinimo Lietuvoje patirtimi.

„Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) Lietuvą įvardija kaip vieną OVUP įgyvendinimo lyderių pasaulyje. Ne kartą TOK atstovai buvo atvykę pas mus pasisemti patirties, todėl šis kvietimas – dar vienas įvertinimas“, – sakė D. Gudzinevičiūtė.

Vykdomojo komiteto nariams taip pat pristatytas atnaujintas sportininkų, galėsiančių metus nemokamai sportuoti sveikatingumo klubuose „Impuls“, sąrašas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių