Quantcast

LTOK prezidentė kalbėjosi su Europos olimpinių komitetų asociacijos vadovu

  • Teksto dydis:

Pirmadienį olimpinė čempionė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė nuotoliniu būdu kalbėjosi su Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOK) vykdančiojo prezidento pareigas einančiu Nielsu Nygaardu ir EOK Lyčių lygybės sporte komisijos pirmininke Sara Keane.

Artėjant EOK Generalinei asamblėjai buvo aptartas Lyčių lygybės sporte komisijos pranešimas bei siūlymas remiantis Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) rekomendacijomis ir siekiant lyčių lygybės sporte EOK įstatuose numatyti, kad iš 16 vykdomojo komiteto narių ne mažiau nei 5 pozicijas užimtų moterys.

„Susitikime pabrėžiau, kad būtina skatinti nacionalinius olimpinius komitetus į Generalinę asamblėją deleguoti daugiau moterų ir taip suteikti joms galimybę būti išrinktoms į EOK Vykdomąjį komitetą“, – sakė LTOK prezidentė.

Nuotolinė EOK Generalinės asamblėjos sesija vyks lapkričio 27 dieną.

Generalinei asamblėjai bus siūloma balsuoti ir už dar vieną įstatų punkto pakeitimą, kuris numatytų galimybę Generalinės asamlėjos rinkimų sesiją organizuoti anksčiau nei baigiasi kadencija, jei dėl vienokių ar kitokių priežasčių prezidentas nustotų eiti pareigas.

Šiuo metu prezidento pareigas einantis danas N. Nygaardas šį postą užėmė birželio pradžioje po tuometinio prezidento Janezo Kocijančičiaus mirties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių