Quantcast

LTOK kviečia padėti Ukrainos sportininkams

  • Teksto dydis:

„Manome, kad Ukrainos sportininkų dalyvavimas varžybose Lietuvoje padės jiems ne tik lengviau integruotis, palaikyti sportinę formą, bet ir sudarys mūsų atletams motyvuojančios konkurencijos“, – sakė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

LTOK vykdomojo komiteto (VK) nariai oficialiai kreipėsi į Lietuvos sporto federacijas, klubus, sporto centrus ir kitas organizacijas kviesdami padėti Ukrainos atletams sportuoti mūsų šalyje ir dalyvauti varžybose.

„Mūsų visų palaikymas Ukrainai šiuo metu yra ypač svarbus, todėl džiaugiuosi šia iniciatyva“, – kalbėjo olimpinė čempionė D.Gudzinevičiūtė.

Kartu su augančiu karo pabėgėlių iš Ukrainos srautu, Lietuvoje daugėja ir šios šalies sportininkų. Skaičiuojama, kad iš 10 tūkst. į mūsų šalį atvykusių moksleivių ukrainiečių 20 proc. jau sportuoja savivaldybių sporto centruose.

Mūsų visų palaikymas Ukrainai šiuo metu yra ypač svarbus, todėl džiaugiuosi šia iniciatyva.

„Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOK) vykdomojo komiteto posėdyje nuotoliniu būdu kalbėjome su Ukrainos nacionalinio olimpinio komiteto prezidentu Sergejumi Bubka. Šiuo metu jis yra Lozanoje, kur koordinuoja Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) humanitarinės paramos paskirstymą. Ukrainos sportui EOK skyrė 500 tūkst. JAV dolerių, TOK specialioji darbo grupė renka humanitarinę pagalbą, dauguma Europos nacionalinių olimpinių komitetų suvienijo jėgas, kad Ukrainos rinktinė galėtų dalyvauti Europos jaunimo žiemos olimpiniame festivalyje. Kiekvienas prisidedame taip, kaip galime. Į mus jau kreipėsi ne viena federacija dėl pagalbos Ukrainos sportininkams, šiuo metu ieškome galimybių prisidėti“, – teigė LTOK prezidentė.

Savanorių koordinavimo centrui „Stiprūs kartu“, kuris padeda prieglobsčio ieškantiems Ukrainos karo pabėgėliams, D.Gudzinevičiūtė padovanojo savo iškovotą Sidnėjaus olimpinių žaidynių aukso medalį.


Šiame straipsnyje: LTOKUkrainaparamaparama Ukrainaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių