Quantcast

Lietuvos tinklinio čempionatuose – trys dramatiški penkių setų mūšiai

  • Teksto dydis:

Savaitgalį TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionate antrą pergalę iš eilės iškovojo ir turnyro lydere tapo Vilniaus „SM Tauro-VTC“ komanda. Ji išvykoje 3-2 (25:22, 13:25, 22:25, 25:16, 15:12) palaužė Kauno „KSM Starto-Svajos“ ekipą.

Nors jaunosios kaunietės patyrė nesėkmę, šiai komandai tai buvo debiutas aukščiausioje moterų lygoje. Jos pagrindą sudaro Lietuvos jaunių rinktinės narės, o trenerė Jolita Kontvainienė įsitikinusi, kad dalyvavimas moterų čempionate prisidės prie spartesnio auklėtinių tobulėjimo.

„Šios komandos subūrimas yra tiek dėl tobulėjimo, tiek dėl galimybės integruoti rinktinės nares į moterų čempionatą. Kadangi visos rinktinės čempionatui suburti neįmanoma, o dabar toks laikotarpis, kai nėra jokių stovyklų, tai savo resursais subūrėme komandą su šešiomis rinktinės narėmis bei kitomis mano auklėtinėmis, o žaidimas su suaugusiomis yra pats geriausias būdas tobulėti“, - sakė J.Kontvainienė.

Seserų Gerdos ir Rugilės Grudzinskaičių vedamos vilnietės sugebėjo išplėšti pergalę tik penktajame sete. Prie pergalės G.Grudzinskaitė prisidėjo 25 taškais. 17 taškų pelnė Gabija Janušauskaitė, 14 – Austėja Basevičiūtė.

Tuo tarpu Kauno komandai 13 taškų pelnė Augustė Danilovaitė, po 11 – Aistė Bardauskaitė ir Elena Kuodaitytė, 10 – Aurelijs Želvytė.

„Pirmosios rungtynės viršijo lūkesčius. Tikrai galvojau, kad pralaimėsime 0-3. Net pačios žaidėjos prisipažino, kad viršijo savo lūkesčius. Mūsų komandoje nėra penkių traumuotų žaidėjų, todėl pasirodymas tikrai labai geras. Vilniaus komandoje yra seserys Grudzinskaitės, taip pat dar kai kurios vyresnės žaidėjos man patiko, o mūsų komanda sudaryta vien tik iš jaunimo, o vyriausiai žaidėjai – 17 metų. Dėl to emocijos labai geros. Iš tiesų galėjome net laimėti. Pirmavome po trijų setų, bet palūžome ketvirtajame. Jaunimui pristigo jėgų. Žaidžiant su suaugusiomis, reikia būti susikoncentravus 100 ir 120 proc. Tai kainuoja daug jėgų. Žinoma, pritrūko ir patirties, nes žaisti prieš Grudzinskaites ne taip ir paprasta“, – teigė J.Kontvainienė.

Trenerė atskleidžia, kad didelių tikslų „KSM Starto-Svajos“ komanda nekelia. Bent pirmajame sezone.

„Šiemet užduotis yra paruošti rinktinės merginas Europos čempionato atrankai, o visai komandai iškeltas tikslas Lietuvos čempionate nelikti paskutinėms. Norėtume atkrintamosiose varžybose „neužšokti“ ant „Kauno-VDU“ komandos, – šypsojosi J.Kontvainienė. – Ką tik susibūrusiai komanda visada yra labai sunku startuoti. Daug faktorių lemia komandos egzistavimą ir jos galimybes. Pirmais metais norime apšilti kojas, pamatuoti savo galimybes su kitomis komandomis. Kitais metais gal jau bus kitaip.“

Artimiausios Lietuvos moterų čempionato rungtynės vyks šeštadienį, kuomet susitiks Kauno LSU ir Gargždų „Amber Volley“ ekipos.

„Sūduva“ laimėjo dramatišką lyderių mūšį

TOP SPORT Lietuvos vyrų tinklinio čempionate abu mačai taip pat vyko dramatiškai.

Lyderių akistatoje Marijampolės „Sūduva“ namuose 3-2 (19:25, 25:21, 25:21, 19:25, 15:12) palaužė Kauno „RIO-Starto“ tinklininkus.

Nugalėtojams 21 tašką pelnė Linas Petravičius, 15 – Armandas Bielskus, 12 – Jonas Rakickas. Kauno ekipos neišgelbėjo 31 Jaroslavo Bogdanovičiaus taškas. 18 taškų – Audriaus Kasparavičiaus sąskaitoje.

„Tai buvo principinės rungtynės. Praėjusiame sezone nebuvome užtikrinti ir vis nusileisdavome kauniečiams. Šįkart ruošėmės stipriau, – kalbėjo „Sūduvos“ treneris Romas Sujeta. – Rungtynės buvo permainingos, netrūko klaidų tiek iš vienos, tiek iš kitos pusės. Varžovų lyderis J.Bogdanovičius, kol turėjo jėgų, tempė traukinį ir mums buvo sunku. Vėliau jis gal kiek pavargo arba sulaukė per mažai pagalbos iš kitų žaidėjų ir mes jau galėjome įvairiau atakuoti bei įgyti pranašumą.“

„Sūduvos“ ekipa dabar turės nedidelę pertrauką, nes kovą LTF Didžiosios taurės turnyre pradės nuo antrojo rato.

„Mums tai ne į naudą. Nes sezono eigoje norisi kuo daugiau rungtynių. Tokie trūkčiojimai kenkia pasiruošimo kokybei. Svarbiausia, kad komanda būtų sveika. Kai kuriose pozicijose turime išreikštus lyderius ir jų neturėtume kuo pakeisti. Šiame sezone tikslas yra abejuose turnyruose pasirodyti kuo geriau. Kadangi Lietuvoje komandų nėra daug, tai per vieną poziciją pasislinkti nėra kažkas baisaus. Lietuvoje turime favoritus, su kuriais dar nesame susidūrę, dėl to negalime šiuo metu įsivertinti savo pajėgumo. Visos komandos ruošiasi ir daugelis yra panašaus pajėgumo. Kiekvienos rungtynės tarp Kauno, Marijampolės ir Šiaulių klubų gali pasikreipti į bet kurią pusę“, – aiškino R.Sujeta.

Tuo tarpu apatinėje turnyro lentelės dalyje esančių komandų akistatoje Šiaulių „Elga-Master Idea-SC Dubysa“ savo aikštėje 3-2 (25:21, 25:19, 22:25, 24:26, 15:5) palaužė lygos naujoke Vilniaus universiteto (VU) ekipą.

Šeimininkams 20 taškų pelnė Erikas Makaras, 19 – Tautvydas Pranys, 14 – Martyns Kolodavičius, 11 – Mantas Grinevičius.

Sostinės komandoje 17 taškų surinko Laurynas Galdikas, po 16 – Vytautas Paukštė bei Tadas Auruškevičius, 10 – Girvydas Rimeika.

Artėjantį savaitgalį kovos Lietuvos čempionate nevyks, nes prasidės Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Didžiosios taurės turnyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių