Quantcast

Lietuvos teniso lyderiai – viename aikštyne

  • Teksto dydis:

Ričardas Berankis ir Edas Butvilas trečiam šį sezoną „Didžiojo kirčio“ serijos teniso turnyrui ruošiasi kartu.

Netrukus 32-ąjį gimtadienį švęsiančio R.Berankio ir septyniolikmečio E.Butvilo laukia prestižinis Vimbldono turnyras. Kad jie treniruojasi kartu, – retas atvejis.

Ričardas į Vilnių atvyko po atviro Prancūzijos čempionato („Roland Garros“), kur jau pirmą dvikovą pralaimėjo (4:6, 4:6, 4:6) serbui Laslo Djerei.

„Įdomūs metai – pradžia gera, o antras ketvirtis šiek tiek sunkesnis dėl tam tikrų sveikatos dalykų. Dabar esu atsigavęs, dirbu labai smarkiai ir įnirtingai“, – sakė R.Berankis.

Edui varžybos „Roland Garros“ aikštyne susiklostė gerokai sėkmingiau: klaipėdietis kartu su kroatu Mili Poljičaku laimėjo jaunių dvejetų turnyrą – finale 6:4, 6:0 privertė kapituliuoti Peru atstovus Gonzalą Bueno ir Ignacio Buse.

Pernai E.Butvilas su ispanu Alejandro Manzanera Pertusa triumfavo Vimbldono jaunių dvejetų varžybose.

Edui tereikia toliau kryptingai dirbti, nes suaugusiųjų ir jaunimo tenisas – kaip diena ir naktis.

„Abu trofėjai iškovoti sunkiai, tad itin saldūs. Galbūt kiek mielesnė pergalė Vimbldone, nes tai – mėgstamiausias mano turnyras“, – teigė E.Butvilas.

Jaunasis tenisininkas šiemet planuoja dalyvauti ir „US Open“ jaunių turnyre, taip pat Europos jaunių čempionate.

R.Berankis, paklaustas apie kolegos E.Butvilo progresą, atsakė, kad perspektyva – daug žadanti.

„Edas jaunių varžybose stabiliai žaidžia aukščiausiu lygiu. Tereikia toliau kryptingai dirbti, nes suaugusiųjų ir jaunimo tenisas skiriasi kaip diena ir naktis“, – tvirtino R.Berankis.

„Žinau, kad dar reikia pasitempti – tiek psichologiškai, fiziškai, tiek žaidimo taktikos srityje“, – pridūrė E.Butvilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių