Quantcast

Lietuvos teniso čempionato finalą pristabdė lietus

  • Teksto dydis:

Po du Lietuvos teniso čempionato medalius iškovojo penki žaidėjai, net keturi trofėjai teko šiauliečiams Juliui, Emilijai ir Aleksui Tverijonams.

2021-ųjų Vimbldono ir 2022-ųjų „Roland-Garros“ jaunių varžybų laimėtojas Edas Butvilas triumfavo ir Lietuvos čempionate: 18-metis klaipėdietis pusfinalyje 6:1, 3:6, 7:5 įveikė 25-erių vilnietį Tadą Babelį, o finale 6:1, 3:6, 7:6 – 28-erių šiaulietį J.Tverijoną.

Lemiamą dvikovą sutrikdė lietus, tad varžybos iš Bernardinų parko teniso aikštyno buvo perkeltos į SEB areną.

„Mačo vietos ir dangos pokyčiai įpusėjus finalui nėra įprastas dalykas, nors man taip nutikę yra ir anksčiau, – sakė E.Butvilas. – Esu gerai pasirengęs fiziškai, o dar svarbiau, kad pastaruoju metu jaučiuosi sustiprėjęs psichologiškai. Manau, tai man ir padėjo geriau sužaisti svarbiais susitikimų su Tadu ir Juliumi momentais. Įveikiau patyrusius varžovus.“

Moterų pusfinalyje 17-metė šiaulietė E.Tverijonaitė 6:3, 6:2 nugalėjo bendraamžę Smiltę Bakytę (Kaunas), o finale 6:4, 6:2 – favoritę 17-metę kaunietę Patriciją Paukštytę, kuri pusfinalyje 6:1, 6:1 eliminavo 16-metę vilnietę Patriciją Cechanavičiūtę.

Dar du medalius Tverijonai pelnė dvejetų varžybose: vyrų grupėje auksą iškovojo Julius ir Aleksas (finale 7:6, 6:3 nugalėjo Pijų Reklevičių ir Justą Trainauską), moterų turnyrą laimėjo E.Tverijonaitė ir P.Paukštytė (per lemiamą dvikovą 6:4, 6:0 įveikė P.Cechanavičiūtę ir S.Bakytę).


Prizininkai

Vyrai: 1. Edas Butvilas, 2. Julius Tverijonas, 3. Tadas Babelis.

Moterys: 1. Emilija Tverijonaitė, 2. Patricija Paukštytė, 3. Patricija Cechanavičiūtė.

Vyrų dvejetai: 1. Aleksas Tverijonas ir Julius Tverijonas, 2. Justas Trainauskas ir Pijus Reklevičius, 3. E.Butvilas ir Ainius Sabaliauskas.

Moterų dvejetai: 1. E.Tverijonaitė ir P.Paukštytė, 2. P.Cechanavičiūtė ir Smiltė Bakytė, 3. Anastasija Adeikytė ir Saulė Bilevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių