Quantcast

Lietuvos stipriausių klubų varžovai paaiškės rugsėjį

Kauno “Žalgiris” ir Vilniaus “Lietuvos rytas” kovos skirtinguose ULEB turnyruose

Kauno “Žalgiris” ir Vilniaus “Lietuvos rytas” kovos skirtinguose ULEB turnyruose

Vakar Barselonoje (Ispanija) pasibaigusioje Europos krepšinio lygų sąjungos (ULEB) Eurolygos asamblėjoje oficialiai paskelbtos komandos, dalyvausiančios 2006-2007 metų sezono varžybose.

Taip pat patvirtintos ekipos, kovosiančios dėl ULEB taurės.

Į Eurolygos plėtros projektą įrašytas ir Kauno “Žalgirio” pasiūlymas ateityje Eurolygoje skirti vietą Baltijos krepšinio lygai (BBL).

Finalas vyks Atėnuose

Naujieji LKL ir BBL vicečempiono “Žalgirio” varžovai paaiškės rugsėjo 14-ąją, kai Atėnuose (Graikija) bus ištraukti Eurolygos burtai.

Tarp jų galbūt bus Zagrebo “Cibona” (Kroatija), “Rhein Energie Cologne” (Vokietija), “Le Mans” arba “Pau-Orthez” (abi - Prancūzija), Atėnų “Panathinaikos”, Pirėjo “Olympiakos” ar Salonikų “Aris” (visos - Graikija), Tel Avivo “Maccabi” (Izraelis), Bolonijos “Climamio”, Trevizo “Benetton”, Romos “Virtus” ar Neapolio “Carpisa” (visos - Italija), Sopoto “Prokom Trefl” (Lenkija), Maskvos CSKA ar “Dinamo” (abi - Rusija), Belgrado “Partizan” (Serbija), Liublianos “Union Olimpija” (Slovėnija), Vitorijos “TAU Ceramica”, Malagos “Unicaja”, Barselonos “Winterthur FC Barcelona” ar “DKV Joventut” (visos - Ispanija) bei Stambulo “Efes Pilsen” ar “Fenerbahce-Ulker Sport” (abi - Turkija).

Pasak asamblėjoje dalyvavusio “Žalgirio” klubo viceprezidento Gedimino Navikausko, naujasis Eurolygos turnyras prasidės spalio 23 dieną sezono atidarymo rungtynėmis, reguliarusis sezonas startuos 25 d.

Finalo ketverto varžybos bus surengtos 2007 m. gegužės 4-6 d. Atėnų OAKA arenoje.

Vilniečiai turi naują trenerį

Dėl ULEB taurės vėl kovos LKL ir BBL čempionas Vilniaus “Lietuvos rytas”, šiomis dienomis atsisveikinęs su komandą treniravusiu kroatu Nevenu Spahija ir sukirtęs rankomis su naujuoju strategu - žydu Šaronu Drukeriu.

Vilniečių varžovai paaiškės taip pat rugsėjo 14 d.

Kelialapio į finalo mačą, kuris 2007 m. balandžio 10 d. vyks Šarlerua “Spiroudome” (Belgija) arenoje, sieks ir belgų “Dexia Mons Hainaut” bei Ostendės “Telindus”, bulgarų “PBC Lukoil Academic”, prancūzų “Nancy” ir “Strasbourg”, vokiečių Bambergo GHP ir Berlyno ALBA, graikų Atėnų AEK ir Salonikų PAOK, Jeruzalės “Hapoel Migdal” (Izraelis), italų Sienos “Montepaschi” ir Udinės “Snaidero”, latvių “Ventspils”, olandų Den Bošo “Eiffeltowers”, lenkų Vloclaveko “Anwil”, rusų “BC Chimki” ir Sankt Peterburgo “Dinamo”, serbų “BC FMP”, “Crvena Zvezda” ir “Hemofarm”, ispanų “Gran Canaria Grupo Dumas” ir Madrido “Real” bei turkų “Banvit”.

Varžybos prasidės spalio 31 d.

ULEB derėsis su FIBA Europa

“Eurolygos plėtros projekte numatyta, kad ateityje elitinių komandų turnyre turėtų dalyvauti 32 ekipos, o dėl ULEB taurės kovotų irgi tiek pat klubų”, - sakė “Kauno dienai” G.Navikauskas.

Anot pašnekovo, ketinama rengti atrankos į ULEB taurės turnyrą mačus.

“ULEB nori padidinti savo varžybų dalyvių skaičių, tačiau dėl to bus deramasi su Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) Europos padaliniu, kuris, preliminariais duomenimis, kol kas nelinkęs nuolaidžiauti savo varžybų sąskaita”, - papasakojo G.Navikauskas.

“Žalgirio” klubo viceprezidento teigimu, į Eurolygos plėtros projektą įrašytas ir kauniečių pasiūlymas, kad ateityje viena vieta būtų skiriama BBL.

Vakar Barselonoje apie tai kalbėjosi Eurolygos direktorius Žordis Bertomeu ir BBL vadovas latvis Ojaras Kehris.

Jei projektas būtų patvirtintas, be BBL papildomų vietų į Eurolygą taip pat gautų Prancūzija, Rusija, Ukraina, Didžioji Britanija bei Adrijos lyga. Likę kelialapiai būtų paskirstyti personalių kvietimų (“wild card”) principu.

Planuojama organizuoti supertaurės mačą, kuriame varžytųsi Eurolygos čempionai ir ULEB taurės laimėtojai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių